Commissie Sportiviteit en Respect

Sportiviteit en respect

Onze vereniging voert acties uit die erop zijn gericht om sportiviteit en respect binnen het voetbal te bevorderen. De Jodan Boys wil dat iedereen zich veilig en prettig voelt, op en rondom onze velden. Goed gedrag vinden wij belangrijk. En dat geldt ook als onze teams bij andere verenigingen te gast zijn.

Eind 2010 is in de ledenvergadering het statuut Normen en Waarden aangenomen. Toen is er ook een commissie ingesteld die toeziet op de regels. De commissie Sportiviteit en Respect adviseert het bestuur. Als er sprake is van wangedrag, denk aan ernstige misdraging of geweld. De commissie neemt initiatieven om het sportklimaat te verbeteren. Heb je daar ideeën over, laat het ons dan weten. De club is van ons allemaal en goed gedrag komt niet vanzelf…

De Jodan Boys Rules zijn al jarenlang een begrip in Gouda en omgeving, maar die vragen blijvende aandacht. Van jong en oud. En ouders en verzorgers. Onder het tabblad kun je meer informatie vinden.

 • Statuut normen en waarden
 • Algemene gedragsregels
 • Huisregels
 • Contract De Jodan Boys Rules
 • Meldingsformulier incidenten en conflicten

Heb je een vraag, een opmerking of ben je getuige/slachtoffer van een incident. Je kunt dat voorleggen aan de commissie via dit emailadres: sportiviteitenrespect@cvvdejodanboys.nl 

De leden van de commissie zijn ook persoonlijk te benaderen. En Wim van den Brink is vertrouwenspersoon bij De Jodan Boys.

 

Nieuws

Iedereen telt mee

Iedereen telt mee Jodan Boys start een nieuw project: Iedereen telt mee. Wij willen dat iedereen zich bij Jodan Boys thuis voelt en met plezier voetbalt. Voetbal is van iedereen: liefhebbers en [...]

page 1 of 3
Commissieleden
 • Ruud Straver
  Ruud Straver Veiligheidscoördinator

  06-33305108

 • Joël Batenburg
  Joël Batenburg Voorzitter Cie Sportviteit en Respect

  06-54926311

 • Arjan Blok
  Arjan Blok commissielid
 • Wim van den Brink
  Wim van den Brink Vertrouwenspersoon

  06-21281759

 • Imen Laroussi
  Imen Laroussi commissielid
 • Marije Hammer
  Marije Hammer commissielid
Info

De Jodan Boys Rules, daar teken je toch voor?

Vijf regels voor respect en sportiviteit:

Bij CVV De Jodan Boys houden we ons aan regels, De Jodan Boys Rules. Het zijn er 5 en ze gaan over sportief en respectvol gedrag in én rondom het voetbalveld. Ze gelden voor leden, spelers, leiders, bestuur, scheidsrechters en vrijwilligers bij De Jodan Boys. En verder natuurlijk voor iedereen die onze club een warm hart toedraagt.

De Jodan Boys Rules worden persoonlijk ondertekend in de vorm van een individueel contract. Daar maken we als club en als team een bijzonder moment van.

De Jodan Boys Rules gaan over sportiviteit, respect, teamgevoel, samenspel en hoe we omgaan met onze spullen. Op actieposters en in de kleedkamers zijn de regels te lezen.

Waarom we hiervoor hebben gekozen? Niet alleen omdat we sportiviteit en respectvol gedrag erg belangrijk vinden. Ook willen we met De Jodan Boys Rules een bijdrage leveren aan een samenleving waarin we naar elkaar omzien.

Hoe we de regels handhaven? Er is geen clubpolitie! We hebben een stilzwijgende afspraak dat Jodan Boys elkaar op gemaakte afspraken kunnen aanspreken. Dat past bij sportief en respectvol gedrag. De Rules zijn allerminst vrijblijvend. Bij overtreding kan het Bestuur een sanctie opleggen.

De Jodan Boys Rules kwamen in 2013 tot stand. Nu, enkele jaren later, is de inhoud nog steeds actueel. De Commissie Sportiviteit en Respect is ervoor verantwoordelijk dat er binnen de club blijvend aandacht is voor De Jodan Boys Rules.

Heb jij daar ideeën over, of heb je vragen? Laat het ons weten.