In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

In de serie 4 vragen aan…. laten we leden aan het woord over hun ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys. Deze keer Tjeerd de Jong, coach Jodan Boys 3.

  • Wat is jouw ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys?

Mijn thuisgevoel is dat Jodan Boys altijd een warm bad is waar je op zaterdag thuis komt. Daardoor ben je en voel je je onderdeel van de vereniging. En ook het diverse team waarbij ik betrokken ben, een mix van gezelligheid en presteren.

  • Op welke momenten voel jij je thuis bij de club (en wat zorgt daar dan voor)?

Eigenlijk als je het complex al op komt. Stewards doen vaak de hekken al open als ik er aan kom rollen en omdat alles bekend is en je veel mensen kent is het direct thuiskomen. 

  • Wat kan onze vereniging anders doen zodat iedereen echt mee telt(op het gebied van diversiteit en inclusiviteit)?

Wat er echt anders moet vind ik een lastige vraag, wel zou je er voor moeten kunnen zorgen dat alle leden gelijke kansen hebben om te profiteren van de middelen/mogelijkheden die de vereniging biedt.

Voor mij persoonlijk liggen er soms nog wel eens, soms letterlijk, wat drempels op de weg om het complex te betreden bijvoorbeeld, maar ook daar is vaak met behulp van anderen dan weer een oplossing voor.

  • Welke tips heb je voor de vereniging op dit gebied ?

Ik denk dat dit al een groot gedeelte gebeurt. Je hoort nog wel eens in het nieuws dat sommige gezinnen de contributie niet kunnen betalen maar volgens mij doet Jodan Boys daar al wat voor. En ik denk dat zoiets ook erg belangrijk is als onderdeel van het verenigingsleven.

 

Kijk hier voor de andere afleveringen van Wat is het thuisgevoel van…