Sportiviteit en respect

Jodan Boys Rules

CVV De Jodan Boys introduceert The Jodan Boys Rules. Dat is een campagne om iedereen die betrokken is bij onze vereniging aan te sporen om zich sportief en respectvol te gedragen op en rond de velden. Dat geldt voor alle leden, spelers, leiders, bestuur, scheidsrechters, vrijwilligers en noem maar op. Wat het inhoudt, The Jodan Boys Rules, dat lees je op deze speciale pagina.

Vijf Regels voor Respect & Sportiviteit

The Jodan Boys Rules staat voor vijf ‘spelregels’ voor sportiviteit en respect.
De opzet is dat iedereen The Jodan Boys Rules persoonlijk ondertekent in de vorm van een individueel contract.

Welke regels zijn dat precies?

De vijf regels zijn opgebouwd rond de thema’s: sportiviteit, respect, teamgevoel, samenspel en netheid. De regels worden gepresenteerd op actieposters.

Voor wie zijn die regels bedoeld?

The Jodan Boys Rules gelden voor iedereen die via lidmaatschap betrokken is bij de vereniging, zowel spelers in alle gelederen (van pupillen t/m A selectie) als bestuurskader en andere vrijwilligers.

Wat willen we bereiken met The Jodan Boys Rules?

Naast sportief en respectvol gedrag op en rond de velden, wil onze vereniging met The Jodan Boys Rules ook een bijdrage leveren aan duurzame samenleving.

Wat is de aanpak?

De kern van het project is dat alle spelers en niet spelende leden, een soort overeenkomst -contract – ondertekenen om zich te houden aan The Jodan Boys Rules. (In die zin telt onze vereniging straks vele honderden contractspelers?)

Hoe is de handhaving geregeld van The Jodan Boys Rules?

Leden mogen elkaar aanspreken op basis van The Jodan Boys Rules.Een soort wederzijdse verantwoordelijkheid. Bij ernstige overtredingen heeft het Bestuur in samenspraak met de commissie Sportiviteit & Respect de mogelijkheid om sancties op te leggen.

Hoe wordt The Jodan Boys Rules uitgerold?

De campagne wordt in stappen uitgerold en start met de presentatie van de eerste posters op zaterdag 8 december. (*) Vanaf januari 2013 volgt een geleidelijke verdere uitrol van activiteiten, voor de komende twee jaar. Op deze pagina vind je steeds de nieuwste informatie over de The Jodan Boys Rules. De Commissie Sportiviteit en Respect is verantwoordelijk voor de opzet en uitrol van The Jodan Boys Rules. En we zijn natuurlijk benieuwd naar jouw mening over sportiviteit en respect. En misschien heb je vragen? Laat het ons weten. Stuur een mail.

——-
(*) Met de (vervroegde) presentatie van The Jodan Boys Rules campagne op 8 december, haakt de vereniging in op de droeve gebeurtenis in Almere, waarbij een grensrechter om leven kwam als gevolg van zinloos geweld en respectloos gedrag. Dit drama onderstreept de noodzaak en het belang van een gestructureerde en gerichte aanpak.