In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

In de serie Wat is het thuisgevoel van…. Laten we leden aan het woord over hun ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys. Deze keer Iwan van Woudenberg, speler in het G-voetbalteam.

  • Wat is jouw ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys?

Als we plezier maken met elkaar in de groep. We hebben een gezellig team. We dollen elkaar altijd een beetje. Dan zeggen we bijvoorbeeld: ‘Hé pannenkoek, je bent vandaag niet op zijn best he’. Dat vindt niemand erg. We maken grapjes met elkaar.

Ik voetbal al 21 jaar. Vanaf 2013 speel ik bij Jodan Boys, daarvoor bij GSV. Daar waren toen nog 5 G-teams. Nu is er nog maar 1. We hebben ongeveer 15 spelers in ons team, variërend van 17 tot in de 40 jaar. Zelf ben ik 30. Ik ben nu laatste man, vroeger was ik keeper. We trainen één keer per week en op zaterdag spelen we een wedstrijd.

  • Op welke momenten voel jij je thuis bij de club (en wat zorgt daar dan voor)? Geef eens een voorbeeld.

Ik voel me thuis en welkom bij de club.  Vooral als ik met mijn vrienden hier ben. Vooral in de kleedkamer of op het veld. Het samenzijn met het team vind ik leuk.  Als je dan op het veld staat kun je je agressie kwijt. Tegen een bal dan hè (lacht). Daarna ben ik weer rustig.

  • Wat kan onze vereniging anders doen?

Nou, als we eens een eigen busje zouden kunnen krijgen. Dat zou wel mooi zijn. We krijgen gelukkig binnenkort nieuwe shirts, want we hebben een nieuwe sponsor! De oude shirts waren al meer dan 10 jaar oud.

  • Welke tips heb je voor de vereniging op dit gebied (en wat doe jij?)?

Vroeger gingen we als team nog weleens naar een wedstrijd van Sparta. Dat was leuk. Nu gebeurt dat niet meer. Maar we hebben wel elk jaar een uitje, meestal gaan we dan bowlen. Dat is ook leuk.