In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

In de serie Wat is het thuisgevoel van…. Laten we leden aan het woord over hun ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys. Deze keer Rebekka de Jong, aanvoerster van Vrouwen 1.

Wat is jouw ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys?

Sinds kleins af aan voetbal ik bij Jodan Boys. Ik heb bij zowel de meiden als jongens gespeeld en er voetballen verschillende familieleden in diverse teams bij de club. Hierdoor kom ik wekelijks bekende gezichten tegen, wat de club vertrouwd maakt voor mij.

Bovendien is mijn team (Jodan Boys Vrouwen 1) een team dat bestaat uit vriendinnen die al enkele jaren samen spelen. Hierdoor voelt de club/het team als thuis.

Op welke momenten voel jij je thuis bij de club?

Zodra ik eigenlijk de kantine/ kleedkamer in of het veld op stap, voel ik mij thuis. Alles is bekend en mensen spreken me aan om te vragen hoe het gaat of wat we als team gespeeld hebben. Dit voelt fijn en je voelt je daardoor gezien.

Daarnaast blijven er altijd teams na afloop van donderdagavond-training en wedstrijd op zaterdag op de club hangen, om mee een drankje te doen en gezellig bij te praten. Dit verbindt en zorgt voor een vertrouwd gevoel bij de club.

Wat kan onze vereniging anders doen zodat iedereen echt mee telt (op het gebied van diversiteit en inclusiviteit)?

Ik denk dat het belangrijk is dat Jodan Boys moet blijven benadrukken dat we samen één club zijn en allemaal verantwoordelijk zijn voor elkaars “thuisgevoel” op de club. Iedereen is welkom en dat gevoel moeten we met elkaar blijven uitdragen, op het veld maar ook daarbuiten.

Welke tips heb je voor de vereniging op dit gebied?

Wanneer niet iedereen zich gezien of gehoord voelt op de club, is het denk ik belangrijk om elkaar aan te spreken en te corrigeren waar nodig. Uiteraard wordt dit op een rustige en positieve manier gedaan, waarin men luistert en open staat voor feedback.

Zelf probeer je daar ook aan bij te dragen, want als speelster van Jodan Boys Vrouwen 1 ben je het voorbeeld voor de jeugd. Binnen mijn eigen team probeer ik te verbinden en gesprekken aan te gaan als er wrijving is. Zo hoop ik mijn teamgenoten het gevoel te geven dat iedereen er mag zijn.

Kijk hier voor de andere afleveringen van Wat is het thuisgevoel van…