In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

In de serie Wat is het thuisgevoel van…. Laten we leden aan het woord over hun ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys. Deze keer Bram van der Wolf, voetballer in de selectie van heren 1, onderdeel van de commerciële commissie en de activiteitencommissie.

  • Wat is jouw ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys? 

Het thuisgevoel bij Jodan Boys is onderdeel zijn van een vereniging. Het verenigingsleven heeft iets moois en daar wil ik actief aan meedoen. Met diverse mensen kom je samen met een gedeeld doel waar, naast voetbal, ook verbinding en plezier centraal staat. Het mooie aan een vereniging is dat je weinig verplicht bent en er komt voor sportiviteit/gezelschap.

  • Op welke momenten voel jij je thuis bij de club (en wat zorgt daar dan voor)?

Ik ben altijd al onderdeel geweest van deze vereniging. Dit maakt dat ik ook bij veel activiteiten en gebeurtenissen ben geweest. Vroeger nam ik deel aan de patattrainingen, kerstgourmet en pupillenkamp. Dit zijn activiteiten die nog steeds jaarlijks terugkeren op de club.

Mijn thuisgevoel van vorig jaar was tijdens het pupillenkamp, waar ik voor het eerst niet als speler, maar als leider meeging. Ik heb dit ontzettend leuk gevonden. Het is mooi om te zien hoe de jonge leden van de club actief meedoen en het naar hun zin hebben. Ook als leiders onder elkaar is het genieten en verhalen ophalen van vroeger.

 Daarnaast ben ik erg blij met een kantine als die van de Jodan Boys. Ik denk dat wij een club zijn met een unieke derde helft. Ik kom er graag en ik denk dat een groot deel binnen en buiten de vereniging daar hetzelfde over denkt.

  • Wat kan onze vereniging anders doen zodat iedereen echt mee telt (op het gebied van diversiteit en inclusiviteit)?

Lastige vraag waar ik geen concreet antwoord op heb. Naar mijn mening is een actieve deelname aan het verenigingsleven belangrijk. Leer mensen kennen. Jodan Boys heeft super leuke leden. Daarbij moet je jezelf wel veilig voelen. Zodra dit niet het geval is, is dat kwalijk en dan moet het duidelijk zijn met wie je het daar over kan hebben.

  • Welke tips heb je voor de vereniging op dit gebied (en wat doe jij?)?

Om door te gaan op mijn vorige antwoord denk ik dat er een plek moet zijn waar je terecht kan wanneer je je niet veilig of thuis voelt. Ook moet het duidelijk en toegankelijk zijn waar je dan heen moet.

Vertrouwenspersonen Joden Boys

Om op de tip van Bram direct antwoord te geven: Als je je niet veilig of thuis voelt kun je terecht bij één van de vertrouwenspersonen van Jodan Boys:  Wim van den Brink en Monique van den Hoven. Je kunt Monique en Wim bereiken via vcp@cvvdejodanboys.nli

Kijk hier voor de andere afleveringen van Wat is het thuisgevoel van…