Jeugd

Onderbouw

In de geledingen van de Onderbouw spelen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kinderen vanaf 7 jaar trainen twee keer per week, op maandag en woensdag. Op de meeste zaterdagen spelen ze met hun team een competitiewedstrijd tegen een team van een andere club uit de regio. Een deel van de wedstrijden is ‘thuis’, bij de Jodan Boys. Een ander deel ‘uit’ bij de tegenstander.

Deze leeftijden spelen en trainen op kleinere velden. Het doel hiervan is dat de kinderen vaak aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Deze aanpak is door de KNVB ontwikkeld, en wordt door alle voetbalverenigingen gebruikt. Kinderen van 7,8 en 9 jaar (JO-8, JO-9, JO-10 en MO-9) spelen 6 tegen 6, op een kwart van een voetbalveld. Kinderen van 10, 11 en 12 jaar (JO-11, JO-12, JO13 en MO-11) spelen 8 tegen 8, op een half veld. O13 speelt op een heel veld.

De rol van de ouders

Voor de Onderbouw is de rol van de ouders voor de teams erg belangrijk. De Jodan Boys draait op vrijwilligers, en dat zijn meestal de ouders van de kinderen die voetballen bij de vereniging. Ouders trainen en begeleiden de teams, ze regelen eventueel een extra team-uitje, ze rijden de kinderen naar uit-wedstrijden. En natuurlijk is het gedrag van de ouders langs de lijn een voorbeeld voor de kinderen.