Jeugd

De Jodan Boys Rules

Om een grote vereniging als de Jodan Boys een prettige plek te laten zijn om te sporten en elkaar te treffen zijn regels nodig. Het gedrag dat Jodan Boys graag ziet op en rond de velden is samengevat in vijf regels voor sportiviteit & respect – dit zijn de Jodan Boys Rules:

Teamsport – en hoe ouders nodig zijn

Voetbal is een teamsport. Een team kan alleen effectief trainen en wedstrijden spelen, en dus plezier hebben, als iedereen meedoet. Voor jonge spelers is actieve begeleiding en hulp van de ouders nodig. Hiervoor gelden de volgende regels:

 • Zorg dat je op tijd bent voor de trainingen en de wedstrijden. De leiders bepalen het tijdstip van verzamelen. Afmeldingen voor wedstrijden uiterlijk op donderdagavond vóór 20:00 uur bij de leider van je team.
 • Ouders komen regelmatig aanmoedigen bij wedstrijden. Dit is goed voor de kinderen, en het maakt contact tussen ouders en van ouders met de club mogelijk.
 • Bij uitwedstrijden maken we gebruik van auto’s van ouders. De teamleider coordineert wie er rijdt, en alle ouders helpen hierin mee.
  Het vervoer van kinderen in auto’s doen we veilig, volgens de verkeersregels. Veiligheidsriemen dragen is verplicht, en voor de kleinste kinderen het gebruik van stoelverhogers.
  Rijden naar en van uitwedstrijden is geen vrijwilligerstaak.
 • De teamleider bepaalt de opstelling, het wisselbeleid en de tactiek bij de wedstrijden. Ouders die daarover vragen of opmerkingen hebben kunnen de leider hierover, buiten de wedstrijd, benaderen.
 • Na iedere training en na elke wedstrijd douchen de spelers. Dit is hygiënisch voor de kinderen, prettig voor ouders die hen mee terug nemen in de auto. Bovendien versterkt samen douchen het teamgevoel.
 • Teamleiding is verantwoordelijk dat de kleedkamer normaal gebruikt en netjes achter gelaten wordt. Breng de kleedkamersleutel, na gebruik, terug in de commissiekamer.
 • Wanneer Jodan Boys-teams een andere vereniging bezoeken voor een wedstrijd, gedragen de spelers, begeleiders en ouders zich altijd onberispelijk. Je bent het visitekaartje van de Jodan Boys.
 • Zoek bij problemen altijd contact met een leider, trainer of iemand van de commissie voetbalzaken.