Jodan Boys heeft zaterdag met 0-3 verloren van FC ‘s-Gravenzande. Jodan Boys kon alleen een korte periode na rust iets meer van zich afbijten. Dit bleek niet genoeg om aanspraak te maken op enig resultaat. De cijfers waren helder en geenszins geflatteerd.

Erik van Zoest had voorafgaand aan de wedstrijd een puzzel te leggen, want de Gouwenaren kampten met de nodige blessures. Mo Bellahcen, Adil Akanioui en Yassire Hamdani stonden zaterdag langs de lijn in plaats van op het veld. Daarnaast waren er een aantal spelers die met de nodige pijntjes aan de aftrap verschenen.

Jodan Boys kon geen vuist maken

Als we eerlijk moeten zijn  kunnen we heel kort zijn over de eerste helft. Jodan Boys kon geen vuist maken tegen de Westlanders en moest zich voornamelijk beperken tot het tegenhouden van aanvallen van ‘s-Gravenzande. De ploeg van Middelkoop was in de eerste vijfenveertig minuten coulant door maar één keer te scoren. In de twintigste minuut was het Frank Broos die de 1-0 binnen wist te schieten. FCG had nog meer doelpunten kunnen scoren, maar de voorwaartsen misten scherpte in de afronding. Het eerste schot van Jodan Boys was van Stan Griffioen in de tweeënveertigste minuut. De doelman van FCG kon de bal eenvoudig oprapen.

Goed uit de kleedkamer

Zoals wel vaker in dit seizoen kwam Jodan Boys goed uit de kleedkamer. In de eerste minuten na rust had Jodan Boys al meer aanvalsdrift getoond dan in de hele eerste helft. Rick Wils was een keer dichtbij een doelpunt, maar zijn schot in de korte hoek kon worden gekeerd. Een minuut later was Milan Harteloh heel dichtbij de gelijkmaker. Van dichtbij kon Milan binnen schieten, maar zijn schot kon op wonderbaarlijke wijze worden gered. Dit was de mogelijkheid om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Uitlopen

In het laatste kwartier van de wedstrijd wisten de Westlanders de score toch weer te verdubbelen. Fahim leed onnodig balverlies in de opbouw en dit werd direct afgestraft. Tien minuten later werd het nog pijnlijker toen Roy van Beek na knullig balverlies kon profiteren en  de 0-3 binnen schoot.

Schouders eronder

Het is natuurlijk makkelijk om bij goede resultaten de polonaise te lopen en elkaar op de schouders te slaan. Maar je leert je vrienden pas kennen als de wind tegen staat. Jodan Boys heeft nu een frisse bries in het gezicht en het is zaak om de rijen gesloten te houden. Een jonge groep die voornamelijk bestaat uit jongens met een Jodan Boys achtergrond dienen onze steun en support te krijgen. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Erik van Zoest en Leroy Brank gaan er weer alles aan doen om de groep optimaal te preparen voor deze wedstrijd. U bent er toch ook weer bij om onze boys steunen. Misschien roepen we nu nog harder dan anders: