In Nieuws, Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR 2  – Zevenhoven VR1    (4-3)

Het was een onstuimige Zaterdagmorgen en de wedstrijd tegen Zevenhoven VR1 stond voor de deur. Zowel dat dit de laatste competitiewedstrijd was, maar tevens ook mijn laatste wedstrijd als Teammanager van dit mooie en goede VR2.

Vanwege gezondheidsredenen moet ik na 14 jaar mijn functie neerleggen, wat mij zeer aan het hart gaat. Meiden, ik zal jullie gaan missen, maar zal ook wel langs de lijn staan om jullie aan te moedigen.

Het gaat jullie goed in seizoen 2019-2020.

Als we winnen dan verstevigen we onze tweede plaats en eindigen we met 3 punten verschil onder Sportlust, waar ik ontzettend trots op ben .

Zoals gewoonlijk waren de dames op tijd, zodat Johan zijn praatje kon doen. We moesten blijven opletten en Zevenhoven niet het spel laten spelen, want de wedstrijd bij hun was best wel moeilijk.

Zevenhoven had voorin snelle speelsters en die moesten opgepakt worden.

Assistent scheidsrechter: Roy Vos

De dames deden de warming-up zoals elke week en wisten wat er van ze verwacht werd tegen Zevenhoven. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en de toss werd gewonnen door Zevenhoven. Die wilde de eerste helft wind mee hebben. Maar dat hield ook in, dat de bal over de grond gespeeld moest worden en niet door de lucht, want de wind was erg stevig vandaag. Het leek wel herfst.

De dames van Zevenhoven gingen vanaf het begin gelijk druk zetten, zodat wij niet in ons spel konden spelen. Dit was best wel lastig met dit weer. In de 12de minuut kreeg Zevenhoven een kans om de score te openen en dat gebeurde dan ook, zodat we tegen een 0-1 achterstand aankeken.

Onze dames schrokken hier een beetje van en toen moesten we nog harder gaan spelen om deze middag niet te gaan verliezen. Cindy en Noami werden ingebracht voor Romy en Demi. Zij konden wat meer druk zetten op Zevenhoven. Zo kregen zij enorm veel kansen die er niet in wilde gaan.

In de 37ste minuut kreeg Jodanboys een corner die werd genomen door Ghizlan. Naomi kreeg hem op haar slof en schoot hem achter de keepster zodat de stand net voor rust op een 1-1 kwam. Zo gingen we de rust in en onder het genot van limonade vertelde Johan wat er goed en fout ging. De druk moest worden opgevoerd.

En daar was de scheidsrechter weer voor de tweede helft. We hadden nu wind mee, maar dan moest je wel uitkijken dat je de bal niet te hard naar voren schoot, want anders belande hij ergens achter in het veld.

In de 50e minuut kreeg Famke een assist van Naomi en die bedacht zich geen moment. Zij scoorde de 2-1! De ontlading was groot. Zevenhoven nam de aftrap en speelde de bal diep richting onze zestien meter. Door een wederzijds duel werd er een penalty gegeven aan Zevenhoven. De scheids zag het iets anders. Zevenhoven bedacht zich geen moment en scoorde de 2-2.

Onze dames namen de aftrap en wat je niet vaak meemaak is dat ze binnen 1 minuut de voorsprong weer namen. Naomi gaf een pass op Famke en die nam de bal op haar slof en schoot de bal keihard in het doel. Wat een goal was dat en daar was de voorsprong weer 3-2.

We bleven lekker spelen en dat resulteerde in de 70ste minuut naar een pass van Stoop op Naomi en die bedacht zich geen moment en scoorde de 4-2. Deze middag kon niet meer stuk. Zo had onze inval keepster aardig wat reddingen deze middag terwijl dat onze laatste vrouw was. Top gedaan Lotte M.

Het leek wel of je er al jaren in het doel stond. Drie minuten voor tijd was Demi aan het verdedigen, maar het veld was te nat door de grote regenbui. Demi wilde de bal wegwerken d.m.v. een sliding, maar in plaats dat ze hem over de achterlijn speelde, belandde deze in het doel. Zo werd de eindstand op een 4-3 kwam.

Dit seizoen hebben we het heel goed gedaan met onze Vr 2. Onze eindstand 50 punten in de competitie en als tweede geëindigd.

Meiden wij zijn trots op jullie namens de staf van VR2 wensen wij jullie met de nieuwe trainer en staf heel veel sportplezier in seizoen 2019-2020