Voorafgaand aan de wedstrijd keek Jodan Boys met een schuin oog naar Aalsmeer. Bij puntverlies van FC Aalsmeer zou Jodan Boys nog nacompetitie voor promotie kunnen halen. Dit scenario kon snel de prullenbak in. De wedstrijd in Aalsmeer werd al vroeg gestaakt wegens een onbespeelbaar veld. Jodan Boys deed wat het moest doen en won tegen Batavia’90 met 0-3.

Ja er was weer een sprankje hoop op iets meer in de ploeg geslopen. Met deze instelling begonnen onze boys ook aan de wedstrijd. Binnen drie minuten keek Jodan Boys al tegen een 0-1 voorsprong aan. Een goede hoekschop werd door Milan Harteloh feilloos binnengekopt. Jodan Boys ging na deze vroeg voorsprong door met goed voetballen. Yassire Hamdani, die zijn laatste wedstrijd voor Jodan Boys speelde, gaf een goede diepe bal op Fahim oog in oog met de keeper aarzelde Fahim niet en lobte de bal in het doel. Jodan Boys zat na tien minuten goed in het zadel.

De tweede van Fahim

Het was niet zo dat Batavia’90 de wedstrijd liet lopen, verre van zelfs. De thuisploeg had meerde malen pech in de afronding. Exemplarisch was een schot dat buiten bereik van Roy via de binnenkant van de paal toch in de handen van onze doelman kwam. Net op het moment dat iedereen dacht nu moet Batavia’90 het veldspel omzetten in een doelpunt schoot Fahim Jodan Boys naar een veilige marge van drie. Alex van Waardenberg ging goed door aan de rechterkant. Hij gaf de bal voor op Fahim die met een bekeken schot van randje zestien de bal onhoudbaar aan de goede kant van het zijnet binnen schoot.

Debuut Daniël Eind

De tweede helft kunnen we eigenlijk schriftelijk afdoen. De thuisploeg had nog een keer een schot op de lat. Yassire kopte nog een keer over. Verder stond de tweede helft in het teken van publiekswissels voor spelers van Batavia’90 die afscheid namen. Hoogtepuntje was misschien nog wel het debuut van Daniël Eind de eerstejaarssenior mocht tien minuten voor tijd zijn opwachting maken en dit smaakt natuurlijk naar meer volgend seizoen.

En nu?

Nu moet Jodan Boys afwachten wat de uitslag van FC Aalsmeer – Montfoort SV’19 wordt. De thuisploeg moet winnen van Montfoort SV’19 dat al weet te zijn veroordeeld voor het spelen van nacompetitie om uit de tweede klasse te blijven. Laten we hopen dat Don Mimpen en zijn mannen er dinsdag nog een echte wedstrijd van maken. Dinsdagavond tegen de klok van tien uur weten we of het seizoen van Jodan Boys nog wordt verlengd met play-off wedstrijden.