In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

Jodan Boys doet dit weekend mee aan de OneLove actie van de KNVB in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart as.). De OneLove vlag zal komende zaterdag ook wapperen op ons complex!

Vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie

Met OneLove spreekt het voetbal (en dus ook Jodan Boys) zich uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie in de samenleving.

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen. De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen bij elkaar. Dat is het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat.

Project Iedereen telt mee

De OneLove actie past bij het nieuwe project Iedereen telt mee dat Jodan Boys onlangs is gestart. Wij willen dat iedereen zich bij Jodan Boys thuis voelt en met plezier voetbalt. Voetbal is van iedereen: liefhebbers en deelnemers komen uit alle lagen en groepen van de samenleving. Soms botst dat, maar de verbindende kracht is veel groter, want ‘sport verbroedert’.

We zijn een vereniging met spelers, ouders en fans uit verschillende culturen, mannen en vrouwen, oud en jong, hetero’s en homo’s, met of zonder beperking. We willen voor iedereen een vereniging zijn, waar iemand zich thuis voelt en met plezier voetbalt. Daar hoort zeker geen racisme en discriminatie bij!