In Nieuws, Nieuws Vrouwen

We gaan gewoon door…

Meer informatie over het doel van het ontwikkeltraject:

https://cvvdejodanboys.nl/2020/02/02/projectteam-ontwikkelingsprogramma-meiden-en-vrouwenvoetbal/

Keeperstrainer en fysieke trainer Vrouwen 1

Charissa Langbroek is sinds september 2020 aangetrokken als keeperstrainer én fysieke trainer voor onder andere Vrouwen 1. Veel mensen kennen Charissa al lange tijd. Bij de jeugd heeft zij vanaf haar 10e gevoetbald en is zij járen het trouwe gezicht op de goal geweest van het toenmalige Vrouwen 1. Een brok aan ervaring in het voetballen -en specifiek keepen-. Ook de keepers van M019, M017 en M015 worden door haar getraind.

Sinds mei/juni 2020, vanaf de voorbereiding voor dit seizoen, ontvangen de spelers van Vrouwen 1 ook fysieke training van Charissa. Deze training concentreert zich op kracht en conditie. Bij de eerste reacties bleken de spelers vooral de bal erg te missen tijdens deze trainingen, maar bij de start van de competitie werd het effect duidelijk. Inmiddels is dit wekelijkse routine aanvullend op de reguliere trainingen en niet meer weg te denken.

In dagelijks leven is Charissa o.a. eigenaar van een outdoor sportschool, personal trainer, hardlooptrainer en begeleidt zij mensen met blessures. Wij zijn uiteraard verheugd dat deze expertises nu ingezet worden binnen onze vereniging.

Eerste vrouwelijke lid in de sponsorcommissie is een feit

Carolien Noorlander is sinds september 2020 formeel lid geworden van de sponsorcommissie. Je kent Carolien uiteraard als projectlid van het Ontwikkeltraject Meiden- en Vrouwenvoetbal, en daarnaast kun je haar (na de coronamaatregelen) als talentvolle basisspeler bewonderen rechts op het middenveld in Vrouwen 1. Met haar natuurlijk enthousiasme is zij zeker een aanwinst voor de sponsorcommissie!

Ken je een bedrijf dat mogelijk interesse heeft in sponsoring bij onze club? Geef deze tip door via het emailadres sponsorcommissie@cvvdejodanboys.nl en wie weet leidt deze tip naar een beloning met een dinercheque. Check de spelregels op de website.

Grote clubactie

Op de website heb je regelmatig kunnen lezen over de grote clubactie. Deze jaarlijkse terugkerende actie is bedoeld om je club extra te steunen en ondertussen kans te maken op fantastische prijzen! Leuker kan het bijna niet worden toch? In 2019 hebben een aantal vrouwen de mouwen opgestroopt en de grote clubactie volledig georganiseerd met hulp van Karel van den Heuvel. Ook dit jaar hebben Vrouwen 1 & 2 in de personen van Zoë van Deest, Hannelot Bitter, Carolien Noorlander, Julia Kuipers, Lotte de Jong en Cindy Lingen -onder de enthousiaste coördinatie van Johan Kortleven-, de handen ineengeslagen en deze klus weer geklaard. Petje af voor deze betrokkenheid en inzet! Dit jaar wordt het geld besteed aan: algemene ondersteuning van de vereniging in deze coronatijd, sport- en spelmateriaal, opleiding van de jeugd en het trainingskamp van de vrouwenselectie. Meer informatie over de grote clubactie vind je op de website.

Hoofd opleidingen

In het projectplan van het Ontwikkeltraject Meiden- en Vrouwenvoetbal is als één van de ontwikkelpunten opgenomen het aantrekken van een Hoofd Opleidingen. Dit ontwikkelpunt viel

prachtig samen met een aantal andere behoeften binnen de vereniging en het bestuur heeft dan ook met ingang van dit seizoen Leroy Brank aangesteld als Hoofd Opleidingen voor de onderbouw (jongens en meiden) en voor de bovenbouw van de meiden. Zie ook het bericht van 4 april jl. Deze ontwikkeling is nodig om de rode draad uit het voetbaltechnisch beleidsplan volledig te integreren in de gehele geleding van de meiden- en vrouwen met als doel de kwaliteit van de spelers te bevorderen. Ook wordt de structuur van wijze van trainen en het begeleiden van de spelers hierdoor verstevigd. Een mooi perspectief waar we over tijdje een terugblik op doen.

Jeugdleiders

Met betrekking tot het onderwerp “inclusie” (in het kort: insluiting van alle groepen op basis van gelijkwaardigheid in rechten en plichten, in dit geval m.b.t. de groep meiden en vrouwen binnen de vereniging) zijn ook nog veel zaken die een boost kunnen gebruiken binnen onze vereniging. Een voorbeeld hiervan is het aantal vrouwelijke leiders bij de jeugdteams. Op dit moment zijn er bij de jeugd in totaal 113 leiders actief waarvan 5 vrouwelijke leiders. Omgerekend is dit dus ongeveer 4% van het totaal.

Bij een inclusieve organisatie kijken we vanuit het Ontwikkeltraject Meiden- en Vrouwenvoetbal onder andere of meiden/vrouwen voldoende vertegenwoordigd zijn in de verschillende bestaande bestuur organisatie, commissies en functies.

Bij de jeugdleiders liggen misschien nog kansen hierin. Denk je als moeder (of zus, tante, oma) regelmatig “dat vind ik eigenlijk ook geweldig om te doen!”, laat het weten aan het jeugdbestuur via jeugdbestuur@cvvdejodanboys.nl

Als ervaren speler draag je graag je steentje bij

Dát moeten een aantal spelers gedacht hebben toen corona ineens een groot effect kreeg op het verenigingsleven en de trainingen.

Verschillende spelers vanuit de vrouwenafdeling hebben zich de afgelopen periode ingezet om te ondersteunen bij het geven van trainingen aan jeugdteams. Wat een geweldig initiatief! Op deze manier lever je een mooie bijdrage aan je club in tijden van noodzakelijke verandering. En daarnaast vinden de jongens en meiden van de jeugdteams het natuurlijk ontzettend tof dat je van zo’n ervaren speler mag leren.

Met deze mooie ontwikkelingen sluiten we 2020 af. Een jaar waarin het verenigingsleven wat je normaal gesproken vooral sámen beleefd, minder samen was dan we eigenlijk wilden. We willen iedereen een goede jaarwisseling toewensen en we kijken uit naar 2021 waarin we sámen weer sportieve ontwikkelingen mogelijk maken en deze samen beleven.

Namens het projectteam Ontwikkeltraject Meiden- en Vrouwenvoetbal,

Helen Verschoor