Op zaterdag 20 april speelden de dames van Jodan Boys vrouwen 1 de belangrijke wedstrijd tegen Ter Leede vrouwen 2. Met nog drie wedstrijden tot het einde van de competitie is het nog reuze spannend in de Hoofdklasse. Jodan Boys VR1 stond voorafgaand aan deze wedstrijd bovenaan, maar om deze positie te behouden, moesten de meiden dus vol aan de bak.

Om 11.45 uur werd er afgetrapt op Sportpark Oosterwei onder toen nog droge omstandigheden.  Beide ploegen begonnen fel aan het duel, waarbij Jodan Boys in de eerste fase het betere spel liet zien. Dit resulteerde direct in een vroege openingstreffer. Via een snelle ingooi werd Lisanne de hoek in gestuurd, waarna zij de bal voor kon geven bij de eerste paal. Renate was scherp en kwam goed voor de keepster aan de bal, waardoor zij de bal kon binnentikken: 1-0!

Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel van de thuisploeg slordiger. Bij de opbouw op eigen helft kwam Jodan Boys er steeds minder goed uit, mede door het felle druk zetten van de dames van Ter Leede. Via een lange bal over de laatste linie werd Ter Leede dan ook gevaarlijk, maar het schot van de aanvalster belandde naast het doel. Wanneer Jodan Boys op de helft van de tegenstander kwam, was het net de eindpass die onzuiver was. Mogelijk speelde de harde wind hierin een rol. Toch leek de score verdubbeld te worden toen Rebekka uit een corner van Lisanne op doel kopte. Helaas vloog de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk gingen de meiden rusten met een 1-0 voorsprong en was de winst dus nog lang niet zeker.

In de rust werd Isabella gewisseld voor Carolien. In de tweede helft schoot Jodan Boys vrouwen 1 direct uit de startblokken. Na goed druk zetten van Renate op de verdediging van Ter Leede, wist zij de bal te veroveren en kon met een dieptepass de net ingebrachte Carolien in stelling brengen. Zij bleef kalm en schoot de bal achter de keepster in het doel: een vroege bevrijdende treffer 2-0! Dit bracht direct rust in het spel van de thuisploeg, zij domineerden steeds meer het spel en gaven Ter Leede geen mogelijkheid om terug te komen. Met dieptepasses en snelheid voorin was Jodan Boys gevaarlijk, maar dit resulteerde nog niet in de derde goal van de dag. In de 64e minuut was het wel raak. Opnieuw was het Renate, die door een fout van Ter Leede 1 op 1 kwam met de keepster, via een prachtige stift over de keepster de 3-0 maakte.

De drie punten leken op die manier een zekerheid, maar de meiden probeerden aan het doelpuntensaldo te werken vandaag. Via Dorien waren hier meerdere mogelijkheden voor, maar helaas belandden haar schoten en kopballen net niet in het doel. In het laatste kwartier werd een aantal keer gewisseld. Maaike kwam erin voor Hannelot, Khadija verving Renate en later werd ook Rebekka gewisseld voor Elise. Al het gevaar van Ter Leede, wat voornamelijk bestond uit lange ballen spelen over de laatste linie, werd door het team goed opgevangen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en was de winst een zekerheid! De belangrijke drie punten bleven in Gouda.

De komende twee weken hebben de meiden geen competitiewedstrijden gepland staan. Op 11 mei wordt de één na laatste wedstrijd van de competitie gespeeld op Sportpark De Bongerd tegen Barendrecht vrouwen 1, aftrap om 14.30 uur. Jodan Boys VR1 zal er alles aan doen om zicht te houden op het derde kampioenschap op rij. Wij hopen op jullie support, FORZA JODANBOYS!