In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na een weekje rust mochten we aantreden voor onze laatste wedstrijd. Gelukkig was deze vervroegd naar 12.30 uur ipv 17.30 uur. SSC FC Skillz O23-1 was dit keer onze gastheer. Middenin een woonwijk in Wateringse Veld was het een rustige bedoening. Het seizoen bij FC Skillz was ook overduidelijk ten einde.

Er was voor ons nog een hele kleine strohalm waar we ons aan vast konden klampen.  Bij winst van ons tegen FC Skillz en een verlies van Quick tegen Den Hoorn gaf ons nog een kans op promotie naar de 1e divisie. We wisten dus wat ons te doen stond, de 3 punten mee naar Gouda nemen.

FC Skillz is zeker niet een ploeg waar je zo maar even van wint. Hij zijn stuk voor stuk goede spelers met ieder een specifieke eigenschap, snel, actie of fysiek in de duels. Dat zagen we in de thuiswedstrijd al. Gelukkig wisten we die winnend af te sluiten. Vandaag was alles anders. Zonder Daan, Ronald, Kjell en Manuel hadden we de hulp nodig van Boaz, Massin, Levi en Daan van der Wolf.

Dus vandaag moesten we als team kort bij elkaar spelen. Elkaar steunen in het druk geven en elkaar helpen met het verdedigen. Een duidelijkere taak konden we ze niet meegeven. En dat hadden ze goed begrepen. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na goed druk zetten aan de linkerkant kwam Jeroen zowaar vrij voor de goal. Helaas trof zijn schot nog geen doel maar onze intenties waren duidelijk. We bleven elkaar steunen en goed druk zetten op de bal. In de eerste 30 minuten leverde dit zeven echte kansen op maar de voorzetten van Nadir op oa Daniel, Jeroen en Daan van der Wolf konden niet tot een doelpunt gepromoveerd worden.

De mooiste, een diepe bal van Stijn op Nadir had een doelpunt verdient maar het schot van Jeroen belandde op paal. Ook het geplaatste schot van Seth ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

En dan zal je zien als jij zelf niet scoort dan doen zij het wel. Na een afgeslagen aanval van onze kant stond onze organisatie niet goed en kon FC Skillz een counter uitvoeren. Er werd onvoldoende druk gegeven en niet fel op de bal verdedigd waardoor hun rechterspits de bal bij de 2e paal kon neerleggen. Ook daar gaven we teveel ruimte weg waardoor Bob kansloos was en we met 1-0 achterstonden. Geheel tegen de verhoudingen in. Maar daar koop je niets voor. Tot overmaat van ramp leidde balverlies kort op de 1-0 wederom een kans op voor FS Skillz. Sam dacht de bal er uit te halen met en sliding raakte daarbij de speler van FC Skillz en de goed leidende scheidsrechter de heer Bakker kon niet anders dan de bal op de stip leggen. En ook dit kansje werd door FC Skillz verzilverd. En zo gingen we met een kansen verhouding van 9 tegen 3 rusten met een 2-0 achterstand.

In de rust het negatieve gevoel geprobeerd eruit te halen en aan gegeven dat we vooral door moesten gaan met hoe we de 1ste helft gespeeld hadden. Hoewel we dat ook deden leverde dit behoudens de 2-1 van Stijn, na goed door lopen van hem, geen verdere doelpunten op. Hoewel we nog wel wat kansen kregen op een beter resultaat stond ook in de 2e helft ons vizier niet op scherp. Jeroen, Daniël, en Nadir kregen onvoldoende ruimte van de tegenstander om doel te treffen.

Zo eindigt ook de laatste wedstrijd in een nederlaag. Waarbij we toch het gevoel hadden dat er meer in had gezeten. Het is een beetje het verhaal van de 2e seizoenshelft. Aan de bal dominant en de tegenstander onze wil kunnen leggen maar voor de goal niet scherp genoeg. Daar waar voor de winterstop ons veldspel soms niet geheel paste met de uitslag was het de 2e seizoenshelft precies omgekeerd. Maar met een mooie 3e plaats in een, in mijn ogen, een zwaarder poule mogen we zeker niet ont tevreden zijn. We hebben dit seizoen in totaal 44 wedstrijden gespeeld en daarin 105 doelpunten gemaakt. Dus in mijn ogen een prima niveau behaald dit seizoen met elkaar en daar mogen we best trots op zijn.

Jammer genoeg was dit mijn laatste wedstrijd met de O23-1. Ik had nog graag een jaartje doorgegaan. Ik wens iedereen succes met hun vervolg loopbaan waar die ook mag zijn en op welke niveau. Ik dank onze supporters voor de support ook bij de soms verre uitwedstrijden. De jongens hebben dit gewaardeerd.

We hebben een mooi jaar gehad als begeleiding. Teun, Cok, Addy, Kees en Chris bedankt voor jullie hulp en steun.  Ik wens iedereen die regelmatig het verslag van de O23 gelezen heeft, mede namens het team en de begeleiding, een fijne vakantie toe.