Zaterdag 16 maart stond de kraker uit de hoofdklasse op het programma. In Zwolle namen de vrouwen van Jodan Boys het op tegen de koploper Be Quick’28 vr1. Het doel was duidelijk: drie punten mee naar Gouda nemen om zicht te houden op de koppositie.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt en de dames van Jodan Boys begonnen sterk aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en via korte combinaties ontstond al snel een aantal kansen. Tot driemaal toe wist Renate het doel net niet te vinden. Be Quick’28 kwam goed weg en kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. Het was hard werken, veel lopen, goed communiceren, maar de vrouwen van Jodan Boys gaven zich niet gewonnen. Enkele mogelijkheden van de ploeg uit Zwolle werden gecreëerd, maar de verdediging inclusief keepster Daniëlle waren scherp.

Naarmate de eerste helft vorderde, kantelde het spelbeeld weer in het voordeel van de dames uit Gouda. Zo kwamen Carolien en Janet geregeld via de zijkanten gevaarlijk door. Ook afstandsschoten van Lisanne en Carolien werden net overgeschoten. Helaas konden de dames de score niet openen en gingen zij dus met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Enkele tactische tips en motiverende woorden werden door interim-hoofdtrainer Mark gedeeld. De meiden moesten vol strijd, energie en discipline de tweede helft starten, net zoals in de eerste helft werd gedaan. Met dezelfde 11 meiden werd er weer afgetrapt voor het tweede deel van de wedstrijd.

De dames van Jodan Boys werden de tweede helft wat meer teruggedrongen op eigen helft, maar gaven zeer weinig weg. Be Quick ’28 had wat meer balbezit, maar wist hier weinig mee te doen. Twee keer moest Daniëlle redding brengen, maar verder gevaar bleef uit. Dit kwam door het uitstekend verdedigen van het gehele team! Voor elke meter werd gestreden, schoten werden geblokt en de strijd was zichtbaar. Jodan Boys kreeg ook zeker de mogelijkheid om te scoren. Janet kwam via een goed lopende aanval aan de rechterkant door. Zij gaf de bal voor op Dorien, maar de keepster van Be Quick’28 zat er goed bij. In de slotfase van de wedstrijd was het dan toch raak voor Jodan Boys. Dorien wist het net te vinden met een mooi afstandschot, 0-1!

Het laatste kwartier was spannend en de dames moesten nog alles geven om de voorsprong te behouden. Hannelot werd gewisseld en Khadija kwam het team versterken. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en was de vreugde en opluchting groot!

Een verdiende en belangrijke overwinning, want de Jodan Boys vrouwen kruipen hierdoor steeds dichter naar plek 1 toe. Volgende week staat een thuis wedstrijd op het programma. Om 11.45 uur wordt er gespeeld tegen Berkum vr1, tot dan! FORZA JODANBOYS