In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Op een vroege, natte zaterdag verzamelden de selectie van O23-1 zich voor de verre uitwedstrijd tegen Purmersteijn. De bus stond om 12.30 uur al klaar voor vertrek. Na de bespreking, het pakken van de spullen en al het lekkers klaar, gemaakt door Teun, vertrokken we om 12.50 uur richting Purmerend.

Na een prima ontvangst door de vrijwilligers van Purmersteijn konden we ons klaar maken voor de wedstrijd tegen een lastige tegenstander. Met de wind in de rug gingen we het strijdtoneel aan. Met leuk en goed voetbal werden de nodige kansen gecreëerd. Maar ook Purmersteijn kreeg zeker de kansen op een doelpunt. Het was een leuke 1ste helft waarin beide teams goed voetbal lieten zien. Met kansen over en weer. Het wachten was dan ook op een 1ste goal.

Toch op voorsprong

De gedachte aan de wedstrijd tegen RKAVV schoot toch even door mijn hoofd. 0-0 met rust en wind tegen in de 2e helft, het zal toch niet??? Gelukkig voor ons herhaalde dat scenario zich niet. Na een wat onbesuisde overtreding op Joey op de rand van de 16 meter kregen wij van de goed fluitende scheidsrechter Hollander een vrije trap toegekend.Nadir ging achter de bal staan en schoot deze in de 43ste minuut onberispelijk binnen, 0-1. 2 minuten later mochten we de warmte van de kleedkamer opzoeken.

Uiteraard bespraken we in de rust de tactiek voor de 2e helft. Hoe gaan we om met de wind vol tegen en de regen in je gezicht? Bal laag houden en hard inspelen.En ook met name over de rechterkant spelen omdat daar de verdediger niet echt door dekte in de 1ste helft.Maar de 1e mogelijkheid in de 2e helft was voor Purmersteijn. Een uitverdedigde bal viel prompt voor de voeten van uitgerekend de nr 2 van Purmersteijn die de bal hard richting Bob schoot. Gelukkig kon Bob de bal met zijn vuisten keren en zo een goal voorkomen.

Jeroen viel uit

Helaas moesten we al snel een wissel doorvoeren omdat Jeroen wederom zijn enkel blesseerde. Met Daan erbij werden we verdedigend wat sterker en kwamen we ook meer aan voetballen toe.Een mooie aanval over links werd tot corner verwerkt. Deze werd genomen door Ronald en mondde uit in een scrimmage voor de goal die uiteindelijk via Nadir voor de voeten viel van Wytze. Die dacht niet na een schoot de 0-2 hard tegen de touwen.

Ruime voorsprong

Purmersteijn wisselde 3 spelers en probeerde wat meer op de aanval te spelen. Dit gaf ons met name over links wat ruimte op meer goals. En die kwamen er ook.Wederom werd Nadir op links weggestuurd door Ronald. Op snelheid ging hij op het doel van Purmersteijn af. De doelman gokte op een voorzet en liet zijn rechterkant vrij. Hiervan maakte Nadir goed gebruikte en schoot de 0-3 op het scorebord. De 0-4 kwam (wederom) voort uit een corner, nu genomen door Zakaria, Wytze kopte bij de 1ste paal de bal verrassend binnen. Na 2 goals van Nadir ook de 2e van Wytze deze middag.

Teamprestatie

Het slotakkoord was weer voor Nadir. Die had er nog geen genoeg van. Op links was hij sneller en feller dan zijn tegenstander en kon zo via de binnenkant van de paal de 0-5 aantekenen. Na een gelijk opgaande strijd in de 1ste helft viel in de 2e helft het dubbeltje onze kant op.

We mogen ook vandaag weer spreken over een echte teamprestatie. Met elkaar en voor elkaar de wedstrijd willen winnen en een goed resultaat neerzetten.

Bob  weer de nul.

De verdediging soeverein met Jari, Sam, Wytze en Joey.

Een solide middenveld  met Jeroen, Seth, Nadir en Zakaria

En de aanval met Daniel en Ronald gevaarlijk en lastig voor de laatste linie van Purmersteijn.

Ook Daan, Stijn, Massin en Boaz hadden een prima invulbeurt.

Na een sportieve wedstrijd van beide kanten vertrokken we om 18.00 uur met 3 punten in de tas weer richting Gouda. En in de bus was het nog lang onrustig. Met zelfs een extra rondje op de rotonde van de buschauffeuse.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Huizen op het programma.