In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na 2 keer een grand slam was de O23 het 1e team dat op zaterdag mocht aftrappen om hier een vervolg aan te geven. Dat het geen uitgemaakte zaak was liet de ranglijst zien.

Onze tegenstander van vandaag, SV Kampong, had alle voorgaande wedstrijden gewonnen en stond dus met 5 punten voorsprong fier bovenaan. Voor ons dus een teken om scherp aan de wedstrijd te beginnen en onze taken met elkaar goed uit te voeren. Kampong begon ook scherp aan de wedstrijd en dus was het in het begin al duidelijk wat er voor beide teams op het spel stond. Een goed druk moment in de 8ste minuut leverde een verkeerde inspeelpass van Kampong op. De bal belandde in de voeten van Daniel die de bal, volgens mij nog net op eigen helft, direct op doel schoot. Gedragen door de wind viel de bal over de verbouwereerde keeper van Kampong in het net, 0-1.

De gewenste voorsprong was daar en dit gaf ons een boost. We gingen nog meer als team spelen. Onder vocale aanvoering van Sam en Stan, die al coachend het team scherp hielden en goed neerzette, en gezamenlijk met Daan en Joey de duels fel aangingen werd er een voorbeeld gegeven aan het team. Een solide verdediging, een compact middenveld en een scherpe voorhoede maakte dat Kampong niet echt gevaarlijk kon worden. En de 2 keer dat Kampong wel een gaatje vond stond Bob een doelpunt in de weg.

In de rust de puntjes op de i gezet en iedereen weer op scherp. Dit was nog best lastig met een zeer boze coach, Johnny van de Beukering, in de kleedkamer naast ons die zijn team ongezouten de les las.

Na rust starten we scherp en gingen we op zoek naar meer. Kampong schakelde terug naar een 1443 formatie omdat de 1352 formatie niet vertrouwd aanvoelde. Deze omzetting gaf ons wat meer mogelijkheden en dit resulteerde als snel in de 0-2. Na het afslaan van een aanval van Kampong werd Daniel gevonden. Die hield goed overzicht en vond Ronald die aan de zijlijn op snelheid was. Met een mooie actie zette Ronald zichzelf in scoringspositie en maakte in de lange hoek alweer zijn 8ste goal.

Ronald had ook oog voor zijn medespelers en gaf Daniel, Nadir en Stijn een mogelijkheid om de score uit te breiden. Helaas kregen zij hun voet niet tegen de bal. De 0-3 had in de beginfase van de 2e helft eigenlijk nog moeten vallen want ook Jeroen die een uittrap van de keeper van Kampong zo kon opvangen schoot in vrije positie de bal recht tegen de keeper aan in plaats van in het doel.

Kampong ging in balbezit aanvallender spelen. Ze probeerde met 5 aanvallers een goal te forceren,  wat na een foutje van onze kant de 1-2 inleidde. Wij raakten vermoeid en Kampong voerde het tempo nog meer op. Op wilskracht en overtuiging hielden we stand en wonnen we verdiend van Kampong.

Helaas moesten we wel 2x keer een noodzakelijke overtreding maken en dit resulteerde in een ondertal situatie in de laatste 2 minuten omdat de scheidsrechter meende een 2de geel kaart te moeten geven voor vermeend tijdrekken. Maar met elkaar, basisspelers, wisselspelers en de staf, hebben we deze overwinning over de streep getrokken. Een teamprestatie van voormaat.