Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys ook de tweede oefenwedstrijd winnend af weten te sluiten. Na een vroege voorsprong door een goal van Kanfaoui, kwam VELO in de tweede helft langszij. Mike Verhagen zette Jodan Boys een kwartier voor tijd weer op voorsprong, waarna Bram van der Wolf in blessuretijd de 3-1 binnenschoot.

De mannen van Erik van Zoest hadden een pittige trainingsweek achter de rug, waarin er hard aan de conditie was gewerkt. Desondanks startte de thuisploeg flitsend, in die periode had VELO  veel moeite met de beweeglijkheid van onze aanvallers. Onder leiding van scheidsrechter Karel van den Heuvel swingde Jodan Boys de eerste vijfentwintig minuten van het duel, gesteund door een vroege voorsprong. In de derde minuut verstuurde Alex van Waardenberg een goede crosspass die over de laatste verdediger van VELO viel. Zakaria Kanfaoui kon de bal goed meenemen en met een uiterst beheerste lob verschalkte hij de doelman.

Aanval

Jodan Boys bleef na die vroege treffer de bovenliggende partij. De Gouwenaren gingen op zoek naar de tweede treffer. Musaui was er een paar minuten later dichtbij alleen miste zijn schot de juiste richting. Dairenzio Brank was nog een keer dichtbij met een gevaarlijke vrije trap, maar de doelman kon met moeite zijn doel verdedigen. Jodan Boys speelde echt goed in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De beide  backs Daan Kreukniet en Alex van Waardenberg stoomde regelmatig mee op naar voren wat voor veel gevaar zorgde. Jodan Boys mocht het zichzelf aanrekenen dat het de score niet uit wist te breiden. De grootste mogelijkheid, was voor Brank. Na een klein half uur spelen verstuurde van Waardenberg weer een goede pass, ditmaal op Dairenzio. Brank had echter net teveel tijd nodig waardoor VELO kon uitverdedigen.

Gezapig

Na deze eerste vijfentwintig minuten zakte Jodan Boys wat weg in de wedstrijd. Niet dat VELO veel kansen kreeg, maar de positiewisselingen en het korte combinatiespel van Jodan Boys waren veel minder in het laatste deel van de eerste helft. De tweede helft was niet veel beter. Na een uur spelen kwam VELO uit een spaarzame aanval zelfs langszij. Een vrije trap van de zijkant werd niet goed verwerkt, waarna de 1-1 op het scorebord werd gezet.

Good old Mike

Jodan Boys herpakte zich in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Mike Verhagen schoot Jodan Boys weer op voorsprong. Met een timmermansoog vond Mike een gaatje in de Wateringse defensie. Vanaf de zestienmeter plaatste hij de bal onhoudbaar in de hoek. Jodan Boys kwam toch weer op (een terechte) voorsprong. In blessuretijd bekroonde Ezra Hoogenboom zijn goede spel  met een assist. Na een snelle uitbraak vond hij Bram van der Wolf die uiterst koelbloedig de 3-1 binnen wist te schieten.

Voorbereiding gaat door in Vierhouten

Al met al kan Jodan Boys weer terug kijken op een ‘nuttige’ oefenduel. De beide trainers kunnen zich vasthouden aan een heel goed eerste half uur. Als die lijn doorgetrokken kan worden gaan we het dit jaar veel tegenstanders moeilijk maken. Maar goed laten we niet voor de zaken uit lopen. Volgend weekend gaat de A-selectie op trainingskamp naar Vierhouten. We spelen daar  een oefenwedstrijd bij en tegen SV Epe van 4×30 minuten. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.