In Nieuws Vrouwen

Eindelijk is het zover, de wedstrijd tussen de nr.1 en 2 van de 1e klasse. MO20-1 kan bij winst de kampioenstitel binnen slepen, maar Nieuwerkerk kan dat ook. Nieuwerkerk staat 3 punten voor, maar speelde ook een wedstrijd meer. Tijd om de mouwen op te stropen. Op de volle tribune was de aanhang van Nieuwerkerk nadrukkelijk aanwezig met spandoeken(borden) en vuurwerk. Een echte voetbalsfeer dus.

Jodan Boys trapte af en al snel golfde het spel over en weer, beide ploegen schoten uit de startblokken vol energie en snelheid. De supporters van beide kanten werden wat stiller, ‘het zal toch niet dat ..’. De keepers konden vertrouwen tanken, de Nieuwerkerkse was alert, de Jodan Boys keepster Kirsten bevestigde haar faam als meevoetballende en immer alerte vrouw. Nieuwerkerk stoomde op met een sterke voorstopper en razendsnelle aanvallers. Toch onverwacht en op hoge snelheid kwam een messcherpe voorzet van Floor die Sophia als een ware Dick Jaspers in de hoek kaatste, 1-0! Was het verzet gebroken? Geenzins. Een vrije trap, randje middencirkel kon met gevaar voor gebroken vingers via de paal onschadelijk worden gemaakt. Terwijl iedereen vol verbazing stilstond stoomde onze centrale verdediger Thirza op tot ver op de andere helft alvorens Nieuwerkerk kon ingrijpen. Zo golfde het spel nog steeds heen en weer. De snelle aanvallers werden inmiddels geneutraliseerd door brute snelheid en vernuftig positiespel. En ook nu plotseling een uitbraak, pats een voorzet, boem raak door Veerle.

In de 2e helft probeerde Nieuwerkerk zich te herpakken en even leek het weer spannend te worden totdat onze spits als een Ronaldo haar verdediger voorbijstak en op volle snelheid de keeper verschalkte, 3-0! Het vuur bij Nieuwerkerk was nu toch eindelijk uit. Terwijl zij tegen hun teleurstelling vochten probeerde Jodan Boys nog een doelpuntje extra te scoren. Charlotte probeerde het van heel ver maar mikte net naast de paal. Yinthe haalde nog een keer verwoestend uit van 25 meter maar helaas stond nu de paal in de weg. En zo bleef het een aantrekkelijk schouwspel tot de laatste seconde.

Is het dan officieel? Nou, alleen als FC Oudewater in hun laatste (halve) wedstrijd nog tenminste 25 doelpunten maakt en Jodan Boys verliest haar laatste wedstrijd met meer dan 8 doelpunten verschil, ja dan….. Dus:

Gefeliciteerd meiden!

Wat hoogtepunten van de wedstrijd zijn hier te vinden: https://youtu.be/altySg_cAR4