In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na het enigszins teleurstellend resultaat van vorige week tegen Nieuwerkerk wachtte ons wederom een zware wedstrijd. Onder warme omstandigheden moesten we aantreden tegen Quick uit Den Haag. De uitwedstrijd werd enigszins onverwachts toch nog winnend afgesloten door 2 goals in de laatste 5 minuten.

In een gelijk opgaande wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander waren wij de gelukkigste. Nu waren de rollen toch iets omgedraaid. Quick speelt een iets constanter seizoen en was de trotse koploper met nog 2 wedstrijden te gaan en konden bij een overwinning op Jodan Boys en bij een verlies van TOGB zomaar kampioen worden.

Op eigen kracht

In de bespreking de sterke punten van Quick benoemt en met elkaar besproken wat wij daar tegenover konden zetten. Gaan we ons aanpassen of gaan we uit van onze eigen kracht. We hebben voor het laatste gekozen en besloten om de strijd aan te gaan vanuit onze sterke punten. Druk vooruit en proberen de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Al snel in de wedstrijd moesten we de eerste tegenslag slikken. Bij de eerste de beste loopactie van Kjell schoot het in zijn hamstring en moest hij de strijd al na 2 minuten staken. Maar onze doelstelling bleef hetzelfde druk vooruit en op zoek naar een doelpunt. De wedstrijd ging in de beginfase over en weer maar leverde niet echte grote kansen op voor de goal van beide teams. Na een minuut of 20 was daar past de eerste echte kans voor Ronald. Hij werd helaas iets te ver naar buiten gedrukt door de keeper waardoor de kans op een goal verkeken was met een doeltrap tot gevolg. Vlak daarna weer een goede aanval over de rechterkant waarbij Daan de vrijstaande Ronald goed bediende nu kwam hij beter uit voor de goal en kon zo de uitgelopen keeper van Quick verschalken en de 1-0 op het scorebord schieten. Op dat moment was dit wel een terechte voorsprong voor ons. Quick had nog niet echt iets hiertegen overgezet. Maar dat zou snel veranderen. Uit een goed uitgevoerde aanval van Quick over onze linkerkant kregen zij de bal vrij op een meter of 20 voor onze goal. De aanvaller dacht niet na en schoot hard op het doel. Gelukkig stond daar onze betrouwbare Bob klaar om de bal met een uiterste inspanning over de lat te tikken. Het eerste echt wapen feit van Quick maar Bob stond zijn mannetje. Quick werd sterker maar met vereende krachten hielden we stand. We kregen zelfs nog een goed kans. Wederom over rechts met Jeroen als aangever, echter stond ons vizier niet op scherp en leverde dit niet de 2-0 op. Met 1-0 gingen we vermoeid maar met een goed gevoel rusten.

In de achteruit

De noodzakelijk rust, gezien de warmte best even lekker, werd gebruik om de sterke punten van Quick nog even te benoemen en ook te benadrukken waar onze mogelijkheden lagen. De 2e helft werd echter een eentonige vertoning. Quick vol in de aanval en Jodan Boys vol in de verdediging. Dit was wel de verdienste van Quick die op dat moment gewoon fitter oogde. Na een kwartier 2 verse krachten erbij om het gevaar van Quick wat te onderdrukken en weer wat power in het elftal te krijgen. Dit leverde zowaar wat kleine kansje op voor ons maar ook niet meer dan dat. Quick bleef drukken en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Zeker toen een schot op doel met een katachtige reactie van Bob tot corner verwerkt kon worden werd het langs de lijn wel duidelijk dat het lastig zou worden om nog met een resultaat van het veld te stappen. Maar het kwartje viel eindelijk een keer onze kant op. Wat Quick ook probeerde verdedigend stonden we ons mannetje. Als team hebben we geknokt, zowel de aanvallers, het middenvelders en de verdedigers lieten zien voor een resultaat te gaan. Met ook nog wat kleine kansjes voor ons, omdat Quick nog meer risico ging nemen, bleef de stand echter ongewijzigd. Zo werd een strijdlustig Jodan Boys beloont met een resultaat en mogen we blijven hopen op een (klein) mirakel.

Gaat het nog lukken?

Nog 1 wedstrijd te gaan kunnen wij de 2e plek nog behalen en zo promotie afdwingen naar de 1ste divisie. Maar dan moet echt alles wel mee zitten. Maar voor nu was de overwinning op Quick toch wel lekker te noemen. Nu een weekje rust en dan op naar SSC FC Skillz in Wateringse Veld voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Wordt het een mooi einde???