In Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Vrouwen

Na de geweldige prestatie van VR1 spelen aanstaande zaterdag ook de meiden van MO20-1 in een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Koploper Nieuwerkerk komt zaterdag naar Gouda om een voorsprong van drie punten te verdedigen. Jodan Boys heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, dus bij een gelijkspel mogen de meiden het een week later nog eens proberen. Het wordt de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen. De voorgaande twee wedstrijden in Nieuwerkerk werden gewonnen door Jodan Boys (1-3 en 0-1) maar daarin werd duidelijk dat Nieuwerkerk niet makkelijk te verslaan is.

De meiden van MO20 zijn duidelijk nog niet zo stabiel als de dames van VR1. In de eerste en tweede fase had het team geen vaste keeper waardoor het af en toe doelpunten regende. Uitslagen als 6-2, 6-3 en 6-4 waren dan ook niet zo vreemd. De derde en laatste fase heeft het team wel een vaste keeper en die heeft in 10 wedstrijden pas 4 doelpunten tegen gekregen. Helaas werden er ook veel te veel punten verspeeld. Uit bij Oudewater werd volkomen onnodig met 2-1 verloren maar een paar weken later werd datzelfde Oudewater vervolgens met een 7-0 nederlaag naar huis gestuurd. Ook Bergambacht bevond zich twee keer in een grote rondo en kwam er met nederlagen van 4-1 en 5-0 nog goed vanaf. Helaas zakte het team in twee wedstrijden tegen Cabauw zwaar door de ondergrens en verspeelde daarmee een voorsprong van vijf punten.

Hierdoor staat er zaterdag in ieder geval een spannende wedstrijd op het programma en mag de winnaar zich uitroepen tot de terechte kampioen. De wedstrijd begint om 14:00 op veld 1.