In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag was Jodan Boys 1 vrij. Dat was een mooie bijkomstigheid zo konden de mannen onze dames aanmoedigen tegen Sparta. In de competitie van Jodan Boys werd er wel gevoetbald. De uitslagen die volgenden waren Jodan Boys niet ongunstig gezind. 

Een paar weken geleden stond er boven het wedstrijdverslag; Seizoen van Jodan Boys gaat als een nachtkaars uit. Jodan Boys was uitgeschakeld voor het kampioenschap en ook deelname aan de nacompetitie leek schier onmogelijk. Na de uitslagen van de afgelopen weken en met name die van zaterdag, is er weer een kans dat Jodan Boys zich toch nog weet te plaatsen voor ‘het leuke toetje’ dat nacompetitie voor promotie heet.

Hoe zit het? 

Door de ontwikkelingen in onze poule geeft de vierde plaats recht op een nacompetitieplek. FC Aalsmeer bezet momenteel de vierde plek en Jodan Boys staat vijfde.  FC Aalsmeer had een behoorlijke voorsprong de afgelopen weken. Afgelopen zaterdag verloor FC Aalsmeer met 2-1 van BFC een week eerder werd er gelijkgespeeld tegen Woudenberg.  De voorsprong is geslonken tot één punt. FC Aalsmeer heeft eenenveertig punten en Jodan Boys heeft er veertig bij elkaar gespeeld. De Gouwenaars zijn dus nog steeds afhankelijk van het feit dat FC Aalsmeer niet mag winnen zaterdag en Jodan Boys moet zelf drie punten pakken tegen Batavia’90. In dat scenario gaat Jodan Boys over FC Aalsmeer heen en plaatst het zich voor de nacompetitie. FC Aalsmeer speelt zaterdag tegen Montfoort SV ’19 dat moet winnen om eventuele rechtstreekse handhaving te bereiken.

Eerst maar eens voetballen

Het is natuurlijk heel mooi dat er plotseling weer kansen liggen voor de ploeg van Erik van Zoest. Feit is dat het helemaal afhankelijk is van het resultaat van de wedstrijd in Aalsmeer. Jodan Boys zal eerst zelf moeten winnen van het sterke Batavia’90. De ploeg uit Lelystad kende in februari en maart een slechte serie. Batavia’90 leek rijp voor een degradatieplaats. In april en mei heeft Batavia’90 die negatieve reeks weten te doorbreken en werden er mooie resultaten neergezet, waardoor Batavia’90 zich onlangs veilig speelde. Jodan Boys speelt zaterdag tegen een tegenstander die volkomen vrij en met het nodige zelfvertrouwen het veld kan betreden.

Goede serie

Jodan Boys kan  terugkijken op drie goede wedstrijden, er werd maar liefst veertien keer gescoord en zeven punten behaald. Twee weken geleden liet onze ploeg zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Toen onze mannen de ruststanden van andere ploegen te horen kregen bleven ze in de tweede helft tegen Argon gasgeven. Een mooie 1-6 overwinning was geheel terecht voor de ploeg van Erik van Zoest. Aankomoende zaterdag zal Jodan Boys weer met dezelfde mindset het veld betreden in Lelystad. Alles geven en dan zien we om 16.30 uur wel waar dat toe geleid heeft.

Aanmoedigen

Bent u er zaterdag weer bij tegen Batavia’90? Onze boys ervaren de steun van ons publiek altijd als een ruggensteun. Tot zaterdag!

FORZA Jodan Boys