In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse.

Jodan Boys VR1 zocht direct naar een doelpunt. De kansen waren er zeker maar mikten Renate Spee en Lisanne Hogeveen naast het doel. Carolien Noorlander kwam in kansrijke positie maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Met een bekeken boogballetje was het Janet Waridi die Jodan Boys VR1 op voorsprong bracht. Wat een ontlading. Het werd gevierd met iedereen op de bank.

In de tweede helft begon Jodan Boys VR1 wat slordig. Jong Sparta drong aan zonder echte kansen te creëren. Na 65 minuten kreeg Jodan Boys VR1 een corner na goed werk van Lisanne Hogeveen. Zij nam daarna zelf de hoekschop die ze op het hoofd van Rebekka de Jong mikte die er 2-0 van kon maken.

Jodan Boys VR1 speelde het vervolgens goed uit. Renate Spee kreeg in korte tijd twee kansen aangereikt van Carolien Noorlander maar kon het doel net niet vinden. Snel daarna was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Carolien Noorlander kon Renate Spee nu wel scoren: 3-0.

Tien minuten voor tijd werd het zelfs 4-0 toen Janet Waridi met een mooie pass Renate Spee diep stuurde. Haar voorzet kwam bij Lisanne Hogeveen die koel afwerkte: 4-0.

Daarna kon het feest losbarsten. Een geweldige prestatie van Jodan Boys VR1. In het 90-jarig bestaan van de club gaat Jodan Boys VR1 op het hoogste amateurniveau spelen. Drie keer op rij kampioen en daarmee in korte tijd van de tweede klasse naar de Topklasse.