In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 gaat op voor nieuw kampioenschap

 

“Het sprookje gaat door” was er op de Jodan Boys socials te lezen na de eclatante 1-6 overwinning op Barendrecht VR1. Jodan Boys VR1 is nog 1 punt verwijderd van een grote stunt: Een derde kampioenschap op rij met als gevolg de promotie naar het hoogst haalbare niveau voor Jodan Boys: De topklasse. Nog niet eerder speelden de Goudse vrouwen op dit niveau.

 

Er is daarvoor nog één horde te nemen: Jong Sparta komt op bezoek. De ploeg die Jodan Boys VR1 in Rotterdam met een 2-1 nederlaag terug naar Gouda stuurde. Jodan Boys VR1 is dus gewaarschuwd en zal ook nu weer alles moeten geven voor een goed resultaat.

 

Bij het halen van minimaal één punt mag Jodan Boys VR1 zich wederom tot kampioen kronen. Een geweldige verrassing is in de maak. Niemand had het bij aanvang van het seizoen niet verwacht dat Jodan Boys VR1 in dit stadium nog mee zou doen om de titel en zeker niet als grootste kanshebber.

 

Doelstelling was het bereiken van het linkerrijtje en hopen op een stunt. Met die stunt werd bedoelt een periodetitel. Dat was een hoop die afgelopen zaterdag uitkwam. Jodan Boys VR1 is dus verzekerd van deelname aan de na-competitie. Maar niemand van de dames was daar mee bezig. Nu ze zover zijn telt nog maar één ding: De algehele titel in de Hoofdklasse.

 

De doelstelling werd tijdens het trainingskamp in Torremolinos bijgesteld. Met een huidige vijfde plek tijdens de winterstop werd hardop uitgesproken dat er voor een Top-3 klassering moest worden gestreden. De ambities werden waargemaakt in de eerste wedstrijden van het kalenderjaar 2024. Zo werden er dertien punten uit 5 wedstrijden gehaald waarbij vooral de overwinning bij het Zwolse Be Quick’28 VR1 een hele volwassen was.

 

Na de vierde nederlaag dit seizoen, begin april bij Saestum VR2, herpakte Jodan Boys VR1 zich en won de drie opeenvolgende wedstrijden waarvan de laatste bij Barendrecht VR1 er eentje was om in te lijsten.

 

Als de Goudse vrouwen dit niveau weer aan kunnen tikken zal het een mooie middag kunnen worden.

 

Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt op Sportpark Oosterwei. Scheidsrechter is de zeer ervaren heer MacAndrew.

 

Dit keer zal er geen pupil van de week zijn maar een heel team. De meiden van Jodan Boys MO11-1 zullen meedoen in de warming up en mogen met de speelsters het veld op lopen.

 

De wedstrijd is ook weer te volgen via X: @JBVrouwen1