In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na een periode van rust door allerlei feestdagen stond zaterdag 11 mei de wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. We mochten eindelijk weer eens aantreden op het eerste veld wat ook hoort bij een O23-1 team op dit niveau. Door blessures en afwezigen hadden we een krappe selectie maar voldoende kwaliteit om een goede wedstrijd op de mat te leggen.

De uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk leerde ons dat zij vooral met 5 verdedigers spelen waarbij hun backs veelvuldig op komen langs de zijkanten. Daar hadden wij het toen behoorlijk lastig mee. Met name het druk zetten op de juiste manier kwam daar niet uit de verf. Dat moest vandaag dus echt anders. Door, een beetje tegen mijn principes in, de opstelling iets aan te passen probeerde we daar een antwoord op te vinden. En zoals verwacht speelde Nieuwerkerk ook nu met 5 verdedigers maar door anders druk te zetten werden hun 2 gevaarlijkste spelers op het middenveld geneutraliseerd. Met dank aan het harde werken van onze eigen middenvelders. Waardoor Nieuwerkerk met name via de lange bal of via hun backs gedwongen werden om te voetballen.

Eenrichtingsverkeer

Dit leverde voor ons veel balbezit op omdat het samenspel tussen de linies van Jodan Boys en het druk zetten bij vlagen goed werd uitgevoerd. In de 1ste helft leverde dit met name eenrichtingsverkeer op richting het doel van Nieuwerkerk. Een bal van Daan op de paal, een 1 op 1 met de keeper van Ronald, een schot van Jeroen net over en een goede aanval over links met Nadir leverde echter geen goal op. Nieuwerkerk zette daar een kansje tegen over waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

Op achterstand

In de rust met name de druk moment nog even aangestipt en aangegeven vooral door te gaan op deze manier. Vaak zie je wel een andere 2e helft dan de 1ste helft omdat beide teams toch eea aanpassen in de rust. En dat zagen we ook terug. Nieuwerkerk ging iets hoger druk zetten en probeerde ons wat meer op onze helft terug te dringen. Dit leverde, na een wat onhandige overtreding van onze kant, een vrije trap voor Nieuwerkerk op aan de zijkant van het veld. Deze bal werd ingebracht bij de 2e paal en hun spits kon de bal zomaar binnen koppen. Nieuwerkerk had succes met hun eerste de beste kans in de 2e helft en nam geheel tegen de verhouding in een voorsprong. We moesten wederom in de achtervolging. Dit leverde met name over de zijkanten de nodige druk op het doel van Nieuwerkerk op maar de doelman van Nieuwerkerk hield knap stand. Met een ultieme poging om er toch nog een resultaat uit te slepen gingen we achterin 1 op 1 spelen. Met de inbreng van Boaz als extra aanvaller probeerde we met 4 aanvallers de druk in het laatste kwartier op te voeren. Dit leverde ons in de laatste 10 minuten een 4-tal kansen serieuze kansen op. Waarbij Boaz bijna de 1-1 wist te maken.

Gelijkmaker

Gelukkig voor ons hielp de keeper van Nieuwerkerk ons toch nog. In de 89ste minuut schatte hij een voorzet van Ronald vanaf de linkerkant verkeerd in en moest hij de bal lossen. Deze viel bij de 2e paal binnen en zo sleepte wij alsnog een verdiend punt uit deze, mede door de warmte en onze inspanningen, uitputtingsslag. De overigens goed leidende scheidsrechter de heer Olesz floot na 94 minuten de wedstrijd af. Een ondanks de 7 gele kaarten was het overigens een hele sportieve wedstrijd. De 1-1 lijkt dat het maximaal haalbare maar wie de wedstrijd heeft aanschouwd heeft met name een wedstrijd gezien die vooral op de helft van Nieuwerkerk werd gespeeld. Met een kansen verhouding van 8 vs 2 kunnen we alleen maar een compliment aan Nieuwerkerk geven voor hun effectiviteit.

Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt een 3e plaats het maximaal haalbare in deze sterke competitie