Zaterdag 11 mei stonden de vrouwen van Jodan Boys weer voor een uitdaging. De vrouwen moesten uit spelen tegen Barendrecht. In de heenwedstrijd wist Barendrecht van een 4-1 achterstand nog terug te komen naar 4-3, dus Jodan Boys was gewaarschuwd. Als concurrent Be Quick punten zou verspelen en Jodan Boys zou winnen, zou Jodan Boys al kampioen zijn. Belangrijk dus om in ieder geval zelf de 3 punten te pakken en dan is het afwachten.

Na een verovering van Jodan Boys na de aftrap van Barendrecht onstaat er een botsing bij Jodan Boys, waardoor er balverlies wordt geleden en Barendrecht gelijk een kans krijgt die uiteindelijk goed wordt uitverdedigd. Na 5 minuten staat Barendrecht buitenspel en dus een vrije trap voor Jodan Boys. Rebekka de Jong geeft een diepe bal op Renate Spee. Deze bal wordt onderschept door de verdediging van Barendrecht. Zij speelt de bal tekort terug op de keeper. Renate Spee zit er bovenop en die speelt de keeper uit: 0-1. Een heerlijk begin!

Barendrecht komt ook tot een kans, maar zij schieten gelukkig ruim over. Daarna is er een schietkans van Hannelot Bitter die wordt tegengehouden door de keeper. De rebound is voor Lisanne, maar die schiet net over. Na een goeie onderschepping van Hannelot Bitter, passt ze de bal naar Lisanne Hogeveen, die stuurt Renate Spee diep en die speelt met 2 passes de verdediging en de keeper uit: 0-2. Weer een paar minuten later geeft Renate Spee een prachtige bal op Janet Waridi, die de bal over de keeper heen de stift en zo de 0-3 maakt.

Na een wat rommelig begin is Jodan Boys nu steeds meer aan de bal en heeft steeds meer goeie combinaties. Een vrije trap voor Barendrecht net buiten het 16 meter gebied wordt net over gekopt. Na een diepe bal van Dorien op Renate Spee kan zij zo 1 tegen 1 op de keeper af die ze met gemak voorbij speelt en haar 3e goal van vandaag maakt: 0-4.

Na wat goeie combinaties zorgt Jodan Boys ervoor dat ze corner krijgen. Lisanne Hogeveen geeft de bal goed laag voor het doel en Dorien prikt hem door de benen van de keeper binnen: 0-5.
Net voor de rust krijgt Jodan Boys nog een corner, die wordt helaas van de lijn gehaald na een mooie kopbal van Demi Nieuwehuisen.
In de blessuretijd van de 1e helft kan Renate Spee zelfs haar 4e goal van de middag maken. De keeper van Barendrecht houdt deze bal met haar handen tegen ruim buiten de 16 meter, maar de scheidsrechter doet er niks mee tot onbegrip van heel Jodan Boys.

Gelijk de eerste aanval van Jodan Boys na de rust is weer raak. Carolien die wordt diepgestuurd en geeft de bal prachtig voor het doel waardoor Renate de bal zo binnen kan tikken: het is 0-6

Na wat chaos voor het doel van Jodan Boys wordt er zomaar een penalty gegeven door de scheidsrechter die er netjes via de zijkant van het net in wordt geschoten: 1-6 en een klein smetje op de middag.

Helaas wordt de volgende goal van Renate Spee afgekeurd door een handsbal. Na goed samenspel van Jodan Boys komt er weer een kans. Marije Wielaard komt vanuit achter opgelopen en schiet helaas over het doel heen.

Na een uur spelen wordt er voor het eerst gewisseld. Maaike Rhams komt in het veld voor Hannelot Bitter  en Elise Spee vervangt Marije Wielaard.
Er worden nog meerdere kansen gecreëerd door goed samenspel met zowel Carolien en Renate als eindstation, maar zij vinden de keeper van Barendrecht op hun weg.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor Jodan Boys, waarbij in de 1e helft het verschil al ruim was gemaakt.

Tot in de laatste minuut was het spannend bij SC Stiens tegen Be Quick. In de blessuretijd wist Be Quick nog 3 punten uit het vuur te slepen, waardoor er nog niks beslist is in de Hoofdklasse. Wel heeft Jodan Boys met deze overwinning zich verzekerd van de 2e periodetitel, wat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Jodan Boys gaat echter voor meer dan dat!
Volgende week zaterdag 18 mei staat de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen Sparta Rotterdam waarin de titel veroverd kan worden. De vrouwen van Jodan Boys hopen op jullie support om 14.30 thuis op sportpark Oosterwei. Tot volgende week!