In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag moest Jodan Boys bij de rode lantaarndrager Argon op bezoek. Bij aanvang van de wedstrijd leek Jodan Boys helemaal uitgespeeld te zijn dit seizoen. Na de ruime overwinning van 1-6 en de uitslagen van de concurrenten, is er misschien toch nog iets mogelijk in de vorm van de nacompetitie. De Gouwenaren hebben plaatsing voor het toetje niet meer in eigen hand, maar in deze knotsgekke competitie gebeuren elke week verassende dingen

Jodan Boys reisde zaterdag naar Mijdrecht met in het achterhoofd dat de Argonauten reeds naar de tweede klasse zijn gedegradeerd. De ploeg van van Boksel kon dus Frank en vrij spelen. Erik van Zoest had in zijn  bespreking benadrukt dat Jodan Boys er vandaag alles aan moest doen om gretigheid te laten zien. Dit zou moeten resulteren in veel doelpunten. Met elkaar het seizoen op een goede manier afsluiten.

Mike met een assist en een doelpunt

Jodan Boys begon onder zomerse omstandigheden gedreven aan de wedstrijd. Argon zakte in en Jodan Boys had de bal. Na acht minuten kwam Jodan Boys al op voorspong door een doelpunt van Zakaria Musaui. Zijn schot ging via de paal en de rug van de keeper in het doel. Jodan Boys had de gewenste vroege voorsprong. Van de thuisploeg had Jodan Boys weinig te duchten, desondanks kwam Argon na een klein kwartier op gelijke hoogte. Ruim op de helft van Argon besloot Mike de bal hoog terug te spelen, dit was geen beste oplossing en de spits van Argon profiteerde van deze mispeer en veroverde de bal en rondde doeltreffend af. Mike zou Mike niet zijn als hij dit foutje goed zou maken met een wonderschoon doelpunt in de zesentwintigste minuut. Hij schoot met zijn rechtervoet van grote afstand de bal geplaatst in de kruising. Een heerlijke goal. Jodan Boys stond op de verdiende voorsprong. Een minuut later was het Rick Wils die de voorsprong uitbreidde door een voorzet van Mo goed binnen te koppen. De achttiende van het seizoen voor Rick.  Het slotakkoord in de eerste helft kwam op naam van Milan. Hij kopte eerst op de paal. In de rebound schoot hij toch nog binnen. Jodan Boys ging met de ruime 4-1 voorsprong de rust in.

Nog twee erbij. 

In de tweede helft bleef Jodan Boys lekker voetballen. Argon werd niet meer gevaarlijk en Jodan Boys prikte er nog twee bij. Onze oude krijger Mo futselde allereerst de bal af van een verdediger en kon de bal goed afronden. Zijn tweede goal maakte Mo uit een vrije trap die hij om de muur in de korte hoek wist te schieten. Jodan Boys kreeg nog meer kansen om de score uit te breiden. De dubbele cijfers had niet mis staan, maar het vizier stond niet altijd even scherp. Knap van onze mannen dat ze in deze wedstrijd nog even goed aan het doelsaldo hebben gewerkt.

Concurrenten

Zoals eerder al gezegd heeft Jodan Boys nog een minieme kans om de nacompetitie te bereiken. Jodan Boys zal of over DVVA of FC Aalsmeer heen moeten gaan. DVVA speelt nog één wedstrijd tegen Argon en FC Aalsmeer speelt nog twee partijen tegen BFC en Montfoort SV ’19. Jodan Boys is volgende week vrij en  speelt de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Batavia’90.

Deze competitie is uiterst vermakelijke en spannend tot de laatste ronde.

FORZA Jodan Boys