In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag stond in het teken van het afscheid van Michel Verkaik en Erik van Zoest. Twee Jodan Boy’s die hun sporen bij onze club door de jaren heen hebben verdiend. Het werd een mooi afscheid voor het thuispubliek. Jodan Boys won met 4-1 van vv De Meern, waarbij de 3-1 van Fahim van grote schoonheid was. 

Ondanks het geringe competitieprogramma en de vakantie was er toch lekker wat publiek naar de sportlaan gekomen om de wedstrijd tegen vv De Meern te bekijken. De Meern met tien punten uit de laatste vier wedstrijden was bezig aan een lekkere reeks en wilde in Gouda die lijn doorzetten. Jodan Boys kon terugkijken op een goede wedstrijd tegen Zuidvogels en wilde kostte wat kost Erik en Michel een goed afscheid geven.

Goed uit de startblokken

Jodan Boys startte goed aan de wedstrijd binnen tien minuten kreeg Jodan Boys al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst via een ouderwetse scrimmage en na vijf minuten kon Milan Harteloh vrij inkoppen. Beide mogelijkheden troffen geen doel. Na twaalf minuten was het wel raak. Na een goede actie van Quincy viel de bal bij de eerste paal. Rick Wils wist de bal op curieuze wijze achter de doelman van vv De Meern te krijgen. Het maakte niet uit hoe maar Jodan Boys had de voorsprong te pakken. Gaandeweg de eerste helft speelde Jodan Boys steeds  meer kansen bij elkaar. Adil en Alex waren er een paar keer dichtbij maar hun inzetten leverden geen doelpunten op. Na een klein half uur werd de score wel verdubbeld. Was hij bij de eerste goal aangever bij het tweede doelpunt scoorde Quincy op aangeven van Mike Verhagen.

Terug in de wedstrijd

Lang kon Jodan Boys niet van de marge van twee doelpunten genieten want binnen drie minuten was het Bob Prins die de 2-1 kiezelhard tegen de touwen wist te knallen. Na een verkeerde inschatting van de verdediging kon Bob doorlopen en uithalen. Laten we hopen dat Bob volgend jaar ook veel weet te scoren als hij ons shirt draagt. Jodan Boys ging met 2-1 voorsprong de rust in.

Twaalf jaar Michel Verkaik

Jodan Boys werd direct na rust in het nauw gedreven door De Meern. De uitploeg werd via een volley erg gevaarlijk. De bal kon op de lijn worden gekeerd door Adil. Ondanks dat Jodan Boys wat werd teruggedrongen had Rick de 3-1 op zijn schoen. Eén op één met de doelman werd de keeper van De Meern de winnaar. Hij keerde de inzet met zijn benen. Een kwartier voor tijd kreeg Michel Verkaik zijn publiekswissel. Dochter Keet stond haar vader bij de zijlijn op te wachten. Vanaf komend seizoen is Michel helemaal beschikbaar om met Keet zaterdagen lang in zwembaden, indoorspeelhallen en speeltuinen door te brengen. Michel we zijn je heel erg dankbaar voor alles wat je ons hebt gegeven. Nog twee wedstrijden knallen met elkaar.

De naam is Fahim Musaui

Michel had het veld verlaten en Fahim had inmiddels zijn opwachting gemaakt. Misschien was Fahim erg bedrijvig omdat hij vanaf de bank moest starten. Maar het resultaat mocht er zijn vier minuten voor tijd kreeg Fahim de handen op elkaar door van veertig meter de bal over de doelman van vv De Meern te volleren. Ongeloof op vele gezichten. Wat een beauty van een doelpunt. In blessuretijd prikte Rick Wils er nog een doelpunt bij. Hij wipte de bal eerst over de doelman heen en schoot het leer vervolgens tegen de touwen. Jodan Boys won zo met ruime cijfers. Na de wedstrijd werd er door het thuispubliek  afscheid genomen van Erik. Volgend jaar aan de slag bij stadsgenoot Olympia. Niet voordat we de laatste twee uitwedstrijden hebben gespeeld.

Wat is er nog mogelijk?

Na afloop kwamen de uitslagen van de andere velden binnen. Zuidvogels en BFC verloren in de top. DVVA en FC Aalsmeer wonnen. Wat heeft dit voor gevolgen voor Jodan Boys. Kunnen we nog nacompetitie halen? Laten we eerst zelf beide wedstrijden goed afsluiten tegen Argon en Batavia’90, dan zien we daarna of het iets heeft opgeleverd.

Zaterdag behaalden wij in ieder geval een lekkere overwinning. Dat is een heerlijk begin van ons negentigjarige feestjaar!

FORZA Jodan Boys