In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

De ene week is de andere niet. Waar Jodan Boys vorige week tegen DVVA zich de kaas van het brood liet eten door de Amsterdammers, lieten de Gouwenaars afgelopen zaterdag veel strijd en goed veldspel zien. Een enerverend scoreverloop zorgde voor een heerlijke wedstrijd voor de toeschouwers die uiteindelijk in 4-4 eindigde. 

Ja het was best wel een tikkie geweest tegen DVVA, de  nederlaag zorgde ervoor dat Jodan Boys moest afhaken bij de bovenste plekken. Desondanks werd er de afgelopen week goed getraind en waren de mannen van Erik van Zoest er op gebrand om een resultaat mee te nemen uit Huizen.

Blessures Roy en Ezra

In aanloop naar de wedstrijd viel Roy Rondeltap af met een blessure. Sam Pak verdedigde daarom tegen Zuidvogels het doel. Quincy begon aan de aftrap omdat Ezra niet fit genoeg was om bij de selectie te zitten. Jodan Boys opende sterk tegen Zuidvogels. De thuisploeg werd in de beginfase teruggedrongen en Jodan Boys kon al vroeg voor de eerste keer juichen. Yassire kopte na zeven minuten de 0-1 binnen. Net als vorige week een heerlijke ruggensteun voor onze boys. De trouwe lezers van het wedstrijdverslag weten dat na een goal van Jodan Boys bijna steevast de gelijkmaker vrij snel valt en dat was ook zaterdag het geval. Nog geen minuut later was het 1-1. Zuidvogels kwam voor de eerste keer op de helft van Jodan Boys en wist over de linkerkant een aanval op te zetten die doeltreffend werd afgerond.

Levendige wedstrijd

Ondanks de gelijkmaker bleef Jodan Boys goed in de wedstrijd. Alex van Waardenburg kreeg nog een keer een mogelijkheid alleen kwam hij een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Net als Jodan Boys zocht Zuidvogels de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dit lukt de thuisploeg tien minuten voor het rustsignaal. Een mooie aanval over de rechterkant zorgde ervoor dat de Goudse verdediging uit elkaar werd gespeeld. De bal werd voorgegeven en kon bij de tweede paal binnengeschoten worden. Er op en erover dachten ze in Huizen. Maar daar werkte  Jodan Boys deze middag niet aan mee. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de voet van Fahim Musaui. Een minuut voor rust kreeg Fahim de bal op een meter of dertig van het doel. De linkspoot besloot het van afstand te proberen. Dat mag Fahim vaker doen. Met een schitterend schot schoot hij de bal in de kruising. Een wereldgoal en Jodan Boys ging met een gelijke stand 2-2 de rust in.

Wat gebeurt hier? 

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er echt iets te halen viel tegen Zuidvogels. Daar was iedereen het over eens. Met dezelfde intentie spelen als de eerste helft. Niks weggeven en strijden tot het laatste fluitsignaal. Alle goede bedoelingen ten spijt. De toeschouwers zaten nog niet op de tribune of Zuidvogels stond na tien seconden alweer op voorsprong, 3-2. Wat een wonderlijk fenomeen is dat dan toch hè. Hoe is het mogelijk? De plannen konden weer de prullenbak in. Jodan Boys moest weer op jacht naar de gelijkmaker.

Strijders

Nu was het Jodan Boys dat heel snel een antwoord had op de treffer van Zuidvogels. Roald Heerkens zette Quincy met een steekpass in kansrijke positie. In plaats van voor te geven koos Quincy ervoor om zelf te schieten. Zijn schot werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Uit de corner die volgde was het wel raak. De bal werd niet goed uitverdedigd door de thuisploeg. De behendige Tavares was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Heerlijk, Jodan Boys stond weer naast Zuidvogels en Jodan Boys speelde in deze fase echt beter. Onze aanvallers waren goed op dreef en met name Quincy draaide zijn tegenstanders behoorlijk dol.

Op voorsprong

Fahim probeerde het nog een keer met een schot. Alleen miste zijn schot het venijn als in de eerste helft. Twee minuten later was het wel raak. Een vlijmscherpe counter van Jodan Boys werd goed afgewerkt door wederom Quincy,Omoe,Tavares. Alex van Waardenberg probeerde het in eerste instantie met een schot vanaf de zestienmeter. De keeper kon zijn bal nog net aan verwerken, maar tikte de bal voor de voeten van Quincy die wel raad wist met deze kans en Jodan Boys op voorsprong schoot. Wat een veerkracht van onze mannen. In de stromende regen stond Jodan Boys weer op voorsprong.

Gele kaarten en een rode prent

In een vriendelijke wedstrijd gebeurde er toen iets wat niemand had verwacht. De scheidsrechter gaf in een tijdsbestek van tien minuten zes keer geel aan Jodan Boys. Het leek wel of de kaarten branden in de zak van de leidsman. Het ergste was nog dat Yassire een kwartier voor tijd in één actie twee keer geel kreeg en het veld moest verlaten. Jodan Boys moest de voorsprong met tien man zien te verdedigen. Vijf minuten ging het goed, maar Zuidvogels dat alles of niets ging spelen, schoot in de eenentachtigste minuut de 4-4 op scorebord. De thuisploeg rook bloed en wilde de drie punten thuishouden. Onze boys gaven werkelijk waar alles. De extreem lange blessuretijd wist Jodan Boys zonder verdere kleerscheuren door te komen. Jodan Boys trok de 4-4 over de streep. Wat als Yassire niet het veld uit was gestuurd? We zullen het niet weten… Maar goed voor de moraal was dit een belangrijk punt helemaal met het veldspel en geleverde strijd in het achterhoofd. De toeschouwers wonnen de volledige drie punten want het was echt een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, met maar liefst acht doelpunten.

Nog drie wedstrijden

Jodan Boys heeft volgende week op Koningsdag vrij. Een week later ontvangen we onze nieuwe aanvaller Bob Prins met zijn vv De Meern. Daarna speelt Jodan Boys nog twee uitwedstrijden. We gaan nog op bezoek bij Argon en Batavia’90. In de laatste drie wedstrijden gaan we er alles aan doen om Erik van Zoest het afscheid te geven dat hij verdient. Na zo’n lange staat van dienst in alle geledingen van de club gaan we voor negen punten. Afgaande op afgelopen zaterdag moet dat mogelijk zijn!

FORZA JODAN BOYS