In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na de wedstrijd tegen Den Hoorn en de midweekse kwartfinale om de Druk Zo Cup tegen Barendrecht welke met een 5-3 verlies werd afgesloten was het noodzakelijk om tegen Forum Sport weer een goed resultaat neer te zetten. Gelukkig was de aanvangstijd vervroegd naar 12.15 uur. Met een volledige selectie reisden we af naar Voorburg.

Na een goede warming up floot de heer Chalabi om 12.20 uur op gang. In de bespreking er op gehamerd dat we scherp en fel aan de wedstrijd moesten beginnen. En niet zo als tegen Den Hoorn en Barendrecht. Die boodschap was goed overgekomen mar helaas voorkwam die niet dat we na een klein kwartier toch weer in de achtervolging moesten. We kregen geen grip op het middenveld van Forum Sport en dit maakte dat zij makkelijk aan voetballen toekwamen. Een van deze aanvallen door het midden van het veld leverde de 1-0 op. Na deze 1-0 gelijk een omzetting gedaan in de formatie. Daan Lodder naar de as en Zakaria naar de zijkant. De bedoeling was om hiermee het gevaar van Forum Sport aan banden te leggen en Zakaria meer aan de bal te krijgen. Dit lukte gelukkig en zo kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Aan de linkerkant kregen we ook wat meer grip met Nadir en Ronald die hun rechtsback een lastige middag bezorgden met de 2 tegen 1 variant en de versnelling met de directe voorzet. Uit zo’n kans werd de bal ternauwernood verdedigd door Forum Sport. De corner die hieruit volgde werd genomen door Zakaria en die bracht hem bij de 1ste paal op het hoofd van Bram die de bal binnen kopte en de 1-1 op het scorebord zette. Tot dan een terechte stand. Met 5 minuten extra tijd werd de rust met een gelijke stand behaald.

In de rust benadrukt om vooral door te gaan op de manier zoals we de 1ste helft beëindigd waren.Met Stijn en Daniël in het veld voor Ronald en Manuel begonnen we goed aan de 2e helft. We konden de druk erop  houden en Forum Sport kwam er nog maar moeizaam uit. Na een noodgedwongen wissel, Wytze had te veel last van zijn enkel, moest Daan de laatste linie versterken. Jeroen moest er voor zorgen dat het middenveld goed bezet bleef en er druk werd uitgevoerd op hun middenveld. Dit was even schakelen voor het team maar zoals zo vaak stond de laatste linie sterk en gaven we weinig kansen weg. We bleven gevaarlijk en creëerden zelf een paar goede kansen. Helaas viel de bevrijdende 1-2 nog niet.

Pas in de 85ste minuut kwam deze wel. Wederom werd een aanval van ons door Forum Sport afgeslagen met een corner als gevolg. Wederom Zakaria ging achter de bal stand en legde de bal bij de 2e paal op het hoofd van Daan.  Met nog 5 minuten op de klok moesten we scherp blijven en er alles aan doen om de overwinning over de streep te trekken. Echter de 5 minuten werden, voor mij om onbegrijpelijke redenen, 20 minuten. De scheidsrechter, die in mijn ogen de wedstrijd prima leidde, vond blijkbaar dat de wedstrijd langdurig stil gelegen had en trok 14 minuten blessuretijd bij.Gelukkig trokken wij aan het langste eind en konden we de 3 punten mee naar Gouda nemen.

Qua strijd en inzet speelde we een goede wedstrijd en met vlagen aan de bal deden we ook goede dingen. Dit geeft vertrouwen voor de laatste 4 wedstrijden waarin we hopen mee te blijven doen voor promotie en/of kampioenschap. Nog 4 finales…….en wie weet wat het ons dan brengt.

Het verslag van vorig week!

Jodan Boys O23 bewijst zichzelf een slechte dienst

Na een week van nodige rust begonnen we deze week weer vol goede moed aan de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Den Hoorn. Hoewel we tegen RKAVV  met 3-2 verloren gaf het wedstrijdbeeld wel reden tot vertrouwen. Door omstandigheden in personele sfeer waren we de laatste 15 minuten niet meer opgewassen tegen de druk van RKAVV.

Maar het vertrouwen in een goed resultaat tegen Den Hoorn was er wel. Gebaseerd op een goed resultaat in de uitwedstrijd en op een goede trainingsweek.

Op een mooie zonnige dag begonnen we echter niet scherp aan de wedstrijd. Binnen een minuut kon Den Hoorn simpel onder onze druk uitvoetballen en hun snelle en behendige nummer 9 bedienen. In de 1 tegen 1 met Bob kwam hij er als sterkste uit en schoot de 0-1 op het scorebord. Dat was wel een domper, mede omdat het strijdplan vooraf duidelijk was doorgesproken.

We probeerde ons te herpakken en kregen ook wel een aantal goede kansen met name over links. Nadir en Ronald snelde langs hun tegenstander en brachten de bal een aantal keren voor het doel.

Helaas waren we niet scherp genoeg om de achterstand goed te maken. Ondanks deze kansen van onze kant kon Den Hoorn toch vrij simpel op het middenveld het spel bepalen. Wij zetten onvoldoende druk en kwamen onze afspraken niet na en dat was precies in het straatje van Den Hoorn. Tot echt grote kansen leidde dit niet en leek de rust met 0-1 gehaald te worden. Echter dacht leidsman Zuidwijk daar anders over. Een diepe bal werd door Addy terecht afgevlagd voor buitenspel maar zijn vlagsignaal werd niet overgenomen door de scheidsrechter. Zo werd het vlak voor rust toch nog 0-2.

Na een donderspeech in de rust en 3 wissels probeerde we het tij nog te keren.

Met Seth, Jeroen en Daniel kregen we meer grip op hun middenveld en kwam Den Hoorn moeizaam van hun eigen helft af.

Het goede druk zetten over de rechterkant zorgde ervoor dat de bal via Jeroen voor de voeten van Daan kwam. Daan haalde hard uit en schoot de 1-2 tegen de touwen. Dit gaf ons weer vertrouwen en het teken om door te gaan. Er werd nog een schepje bovenop gedaan en de 2-2 zat eraan te komen.

Na wat kleine kansjes die er nog niet ingingen kregen we halverwege de 2e helft een vrije trap op het middenveld. Seth ging achter de bal staan en bracht deze de 16 meter binnen. Daar was Wytze weer paraat om de bal met, zoals altijd, gevaar voor lijf en ledematen, de 2-2 binnen te koppen.

Nu was het voor ons het gevoel erop en erover. Maar helaas was dit niet wat kregen. Na nog een aantal kansen werd Daniël diep gestuurd.

En waar de heer Zuidwijk eerder nog ons vlagsignaal negeerde ging hij nu wel mee met de grensrechter van Den Hoorn. Wederom een verkeerde beslissing. En een mogelijkheid op de 3-2 werd ons zo ontnomen.

We bleven het proberen en gaven verdedigend geen krimp. Ook niet toen Joël ongelukkig geraakt werd en de wedstrijd eigenlijk niet kon vervolgen. Maar omdat Sam al was ingebracht hadden wij geen mogelijkheid meer om te wisselen.

Na nog een paar hectische momenten voor de goal van Den Hoorn floot de heer Zuidwijk af en kwamen we de snelle 0-1 niet meer te boven. Hiermee deden we onszelf te kort.

Door de overige uitslagen, niet geheel in ons nadeel, is de schade beperkt gebleven.

Maar we moeten ons wel verbeteren om met een mooie rangschikking de competitie te beëindigen.