In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Drie prachtpunten op een zonnige zaterdag

Op een zonnige zaterdagmiddag ontving Jodan Boys Vrouwen 1 de dames van Sporting ’70, afkomstig uit Utrecht, voor een beladen confrontatie. De sfeer was geladen, aangezien Jodan Boys iets goed te maken had na een vernederende 5-0 nederlaag in de vorige ontmoeting. De tribunes waren gevuld met supporters die smachtten naar revanche.

De aftrap was nog maar net genomen of Jodan Boys zette de toon. In de 11e minuut brak de ban. Hannelot veroverde de bal briljant en stuurde Renate de diepte in. Met een perfecte pass legde Renate de bal breed en Janet bleef koelbloedig voor het doel, de 1-0 lag in het net.

Sporting ’70 probeerde af en toe op te bouwen, maar slaagde er niet in tot veel kansen te komen in de eerste helft. De verdediging van Jodan Boys stond als een huis. Met een stand van 1-0 gingen beide teams de rust in.

Na de rust kwam Jodan Boys echter matig uit de kleedkamer, en Sporting ’70 maakte in de 53e minuut gelijk na een snelle uitbraak over links. Het was een domper voor Jodan Boys, maar zij herpakten zich snel.

Het was de jonge Isabelle, net 18 jaar geworden, die de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Met een doelpunt dat haar volwassenheid en klasse benadrukte, bracht ze de stand op 2-1.

Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn, ondanks een late kans voor Sporting ’70 op de gelijkmaker. Het was een spannende wedstrijd die tot het laatste fluitsignaal intens bleef.

De dag werd extra mooi voor Jodan Boys, aangezien concurrenten Saestum en Be Quick respectievelijk verloren en gelijkspeelden. Met 33 punten staan Jodan Boys, Saestum en Be Quick nu gelijk in de strijd om het kampioenschap, maar heeft Jodan Boys 1 wedstrijd minder gespeeld.

Kortom: Er wachten nog 3 finales! Volgende week staat er opnieuw een belangrijke thuiswedstrijd op het programma voor Jodan Boys Vrouwen 1, ditmaal tegen Ter Leede Vrouwen 2. De steun van het thuispubliek zal ongetwijfeld een extra boost geven aan het team in hun streven naar succes.