Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.

Van de heenwedstrijd wist Jodan Boys dat DVVA een erg goede ploeg heeft. De tweede plek op de ranglijst gaf geen vertekend beeld. Jodan Boys moest scherp aan de wedstrijd beginnen wilde het de ploeg van Wilfred den Breejen moeilijk maken. Jodan Boys begon nog best wel goed aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten gaf Jodan Boys veel druk naar voren en hadden de Amsterdammers het even lastig. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam DVVA beter in het spel. DVVA zette vol druk op de verdediging van Jodan Boys en in balbezit voetbalde ze er dikwijls via goede combinaties onderuit.

Schitterende lob

Desondanks kwam Jodan Boys na ruim een kwartier spelen op 1-0. Adil Akanioui zag de keeper van DVVA te ver voor zijn doel staan. Van ruim vijfendertig meter lobde Adil de bal met een timmermans oog over de doelman en de bal viel in het net. Werkelijk een schitterend doelpunt. Jodan Boys had de gewenste voorsprong. Helaas konden de Gouwenaars er niet lang van genieten. Na vier minuten was het alweer gelijk. Na slecht uitverdedigen werd de bal ingeleverd bij DVVA. Die wisten er wel raad mee en scoorde de gelijkmaker.

Ruime achterstand

Tien minuten later kwamen de Amsterdammers zelfs op 1-2 toen een corner niet goed werd verdedigd en de bal bij de tweede paal kon worden binnen gewerkt. Eigenlijk was de stand geen eens tegen verhoudingen in. DVVA won veel tweede ballen en was het meest dreigend. Op slag van rust werd het nog erger toen een speler van randje zestien zonder te worden verdedigd de bal in het hoekje kon schuiven.

Veerkracht

Jodan Boys wisselde in de rust. Ezra bleef in de kleedkamer achter voor hem in de plaats kwam Quincy Tavares. De tweede helft was nog geen twee minuten bezig toen Mike Verhagen op hele mooie wijze de 2-3 op het scorebord schoot. Een vrije trap van ruim twintig meter werd met precisie de winkelhaak in geschoten. Dit was wat Jodan Boys nodig had. Er was nog lang te spelen en met de wind in de rug was het misschien mogelijk de wedstrijd te doen kantelen. Jodan Boys speelde in de tweede helft met het hart en wist met name in het eerste kwartier na rust DVVA terug te dringen. Zonder tot echt grote kansen te komen trouwens.

Verlies

Hoe hard Jodan Boys ook werkte in de tweede helft. DVVA bleef gevaarlijk in de omschakeling en Jodan Boys wist niet meer te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag voor de thuisploeg. Voorafgaand aan het seizoen had Jodan Boys echt gehoopt om de prijzen te kunnen spelen. Vier wedstrijden voor het einde mogen we eigenlijk concluderen dat die doelstelling niet is behaald. De top vier lijkt uit het zicht.

Jodan Boys zal zich in de laatste vier wedstrijden nog van zijn beste kant willen laten zien. Volgende week in Huizen zal Jodan Boys tegen de nummer één Zuidvogels zich willen revancheren voor de nederlaag van zaterdag.