In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door in Langbroek tegen SVL met 1-1 gelijk te spelen. Door dit gelijke spel haakt Jodan Boys af voor het kampioenschap. Nummer één Zuidvogels heeft immers zeven verliespunten minder. In de laatste vijf wedstrijden gaat Jodan Boys er nog wel alles aan doen om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

De belangen waren groot afgelopen zaterdag in Langbroek. De thuisploeg wilde zichzelf zo snel mogelijk veilig spelen. Jodan Boys wilde een goede uitgangspositie voor zichzelf bewerkstelligen voor de laatste vijf wedstrijden. De ploeg van Erik van Zoest had deze week goed getraind en de spelers zagen het belang van deze wedstrijd in.

Goed uit de startblokken

Jodan Boys kwam erg goed uit de startblokken. De Gouwenaars wonnen hun duels en in de ploeg ging de bal lekker rond. SVL werd in de beginfase echt teruggedrongen en het was wachten op het eerste doelpunt. Dat doelpunt kwam binnen het kwartier. Milan Harteloh stond aan het einde van een aanval en schoot de bal hard binnen. Dat was een heerlijke opsteker. Goed spelen en op voorsprong. De supporters van de thuisploeg mompelde al zoiets van dit gaat een hele moeilijke middag worden. Bijna lag de 0-2 een paar minuten al in het net. Rick Wils jaagde goed door op de verdedigers van SVL en veroverde de bal. In de counter kon hij het uitspelen met Fahim. Helaas was de pass van Rick net niet goed waardoor het gevaar onschadelijk werd gemaakt.

Wedstrijd kantelde

Vijf minuten na dit grote gevaar kwam SVL voor de eerste keer voor het doel van Rondeltap. En hoe! De thuisploeg kreeg een niet te missen kans. Gelukkig was daar Roald Heerkens die het schot met zijn hoofd voor de doellijn wist te keren. Hier kwam Jodan Boys goed weg. Een minuut later was het weer SVL met een grote kans. Scheidsrechter Punt zag een overtreding over het hoofd. Daar had SVL maling aan en kon weer in kansrijke positie uithalen. Weer kon de Jodan Boys defensie redding brengen. Deze twee momenten kwam Jodan Boys niet meer te boven. De wedstrijd kreeg een ander gezicht. SVL durfde steeds meer door het middenveld heen te voetballen en nu was het Jodan Boys wat in zijn achteruit moest. Jodan Boys wist de voorsprong wel vast te houden in de eerste helft. In de rust gaven de jongens aan dat de eerste lente warmte ervoor zorgde dat het een zware wedstrijd was. Met elkaar moesten de drie punten over de streep worden getrokken.

Langszij

De tweede helft begon helaas precies zoals de eerste helft was geëindigd. SVL in balbezit en Jodan Boys dat werd teruggedrongen. Bram van der Wolf kwam vroeg in de tweede helft in het veld voor Rick Wils die met een ijsbeentje het veld moest verlaten. Jodan Boys deed er alles aan om de voorsprong te verdedigen, maar was niet bij machte om er druk op te krijgen. In de zesenzestigste minuut viel de gelijkmaker. Bijna een identieke situatie als hoe Go Ahead afgelopen donderdag in extremis de gelijkmaker wist te scoren, de spits van SVL was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken.

Punt maximaal haalbare

In het verdere verloop probeerde de technische staf met al hun wissels nog een doelpunt te forceren, maar dat bleek niet makkelijk. In tegendeel SVL werd nog een keer heel dreigend. Met gevaar voor eigen leven wist Roy redding te brengen. Toen de scheidsrechter na zeven minuten blessuretijd af floot moesten wij eerlijk constateren dat er vandaag niet meer in zat. Jodan Boys moest misschien blij zijn dat er nog een punt mee naar Gouda meegenomen kon worden.

DVVA thuis

Volgende week moet Jodan Boys in eigen huis een goed antwoord geven op dit gelijke spel. Thuis zal er van DVVA gewonnen moeten worden wil Jodan Boys nog mee blijven doen om plaatsing voor de nacompetitie. We hebben dan alle steun nodig. Bent u er zaterdag ook weer bij?