In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Na een belangrijke overwinning vorige week tegen de koploper Be Quick, stond zaterdag 23 maart Jodan Boys Vr1 tegen Berkum Vr1 op het programma.

Berkum begon fel met de eerste helft en Jodan Boys had moeite om dit goed op te vangen. Voetballend werd Jodan Boys nog niet echt gevaarlijk met een paar voorzetten van Carolien en een kans van Maaike en Janet na. In de 40e minuut werd Marije gewisseld voor Isabella vanwege een blessure. Trainer Mark gebruikte dit moment om de tactiek aan te passen.
Het stond beter, maar Berkum maakte het moeilijk en JB had het zwaar om het te verdedigen.
Door het harde werk van het team gingen we de rust in met 0-0.

Binnen 5 minuten in de tweede helft weet Jodan Boys het doel te vinden. Via een geweldige solo van Janet was het Hannelot die de bal wist in te tikken.

Jodan Boys had meer grip op de wedstrijd en wist de bal voornamelijk op de helft van de tegenstander te houden. Ondanks een aantal corners bleef het scorebord onveranderd, totdat Renate uit een rommelige situatie de bal in het net werkt. Nadat de 2-0 was gevallen, kregen de dames het wat zwaarder en was het nu vooral Berkum die door snelle omschakelingen op onze helft kwam te spelen. Kort voor tijd kreeg Berkum dan ook een grote kans, die door goed verdedigend werk naast het doel ging. Het fluitsignaal klonk en de 3 punten zijn thuis gebleven. Met slechts 2 punten minder dan de koploper (met een wedstrijd minder gespeeld) belooft het een spannende strijd om het kampioenschap te worden.

Volgende week zijn de dames vrij en de eerstvolgende competitiewedstrijd zal zijn op 6 april tegen Saestum VR2. Op dinsdag 2 april spelen de vrouwen thuis tegen Barendrecht voor de Rijnmond Cup. Zien we jullie daar?