Zaterdag behaalde Jodan Boys een verdiende 0-2 overwinning op Roda ’46 in Leusden en dat is cruciaal opdat wij de aansluiting houden met de top van de Eerste Klasse. De meeste concurrenten wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten waardoor het ongemeend spannend blijft.

Wij willen beginnen om een groot compliment te geven aan de medische staf van onze club. Van de zeven minuten die op het scorebord stonden waren er vijf besteed aan verzorging van geblesseerde spelers. Eerst was het spits Rick die bij een kopduel het bekende eitje op zijn voorhoofd hieraan overhield en één minuut later raakte keeper Roy aan zijn pink geblesseerd welke gespalkt moest worden. Zo kondenMargareth en Ronald in een vlotte draf al twee keer het veld betreden om de boys op te lappen.

Toppers van de medische staf

De tweede helft begon niet anders toen onze ‘spielmacher’ Mo tegen een elleboog aanliep en ook
medische hulp moest krijgen. Tel daarbij op de duizelige Fahim een kwartier voor tijd die als een ‘dead
bug’ op de grond bleef liggen waarna als klap op de vuurpijl vlak voor het einde onze Stan ‘Wieffer”
zijn knie verdraaide en met een brancard van het veld moest worden gedragen. Reden genoeg om
Ronald en Margareth toch even in het zonnetje te zetten die door hun vakman(vrouw)schap mede
hebben bijgedragen aan de uiteindelijke overwinning. Sjappoo!!

Man of the Match

Hoewel het mede door alle onderbrekingen een rommelige wedstrijd was was de overwinning zeker
verdiend door twee prima doelpunten van Ezra en Rick in de tweede helft. Roda’46 stelde een aantal gevaarlijke counters daar tegenover en als Roy (met zijn zere pink) een  toegekende strafschop vlak voor de rust niet had gestopt had de wedstrijd zomaar een andere afloop kunnen hebben. Mede door een aantal prima reddingen waardoor Roy en zijn verdedigers de ‘0’ konden houden werd Roy terecht gekozen tot ‘Man of the Match