In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag 16 maart stond in het teken van aanhaken voor promotie of meedoen voor de grijze middenmoot.Na 2 onnodige verlies partijen tegen RKAVV en TOGB was Forum Sport onze volgende tegenstander. Op ons vertrouwde 1ste veld en als voorwedstrijd van ons vlaggenschip was ons er alles aangelegen om de 3 punten in eigen huis te houden.

Met Teun, na 2 weken afwezigheid er weer bij, begonnen we scherp aan de wedstrijd. In de beginfase kregen we al gelijk een paar kansjes op de openingstreffer. Maar deze waren nog niet aan ons besteed. Forum Sport heeft een paar heel behendige spelers die je niet veel ruimte moet geven omdat je anders makkelijk wordt uitgespeeld.

Het team is hier goed mee omgegaan en zette met elkaar goed druk zodat we snel de bal weer veroverd hadden. Na 20 minuten was de 1-0 daar. Na een goede onderschepping op het middenveld en een mooie pass van Seth kon Jeroen zijn loopactie bekronen met een mooie goal.

Forum Sport ging wat meer druk vooruitzetten en kwamen wat meer op onze helft te spelen. Bij een spaarzame gevaarlijke aanval van Forum Sport probeerde hun nummer 9 zichzelf vrij te spelen in ons 16 meter gebied. Dit leek te lukken echter ging dat gepaard met een overtreding van onze kant wat resulteerde in een penalty. Bob werd de verkeerde kant opgestuurd en de 1-1 stond op het scorebord. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong.

De 1-1 was misschien wel even wat we nodig hadden. We gingen gelijk weer scherp van start. Ronald brak goed door op links en trok de bal voor op Stijn die wel naar de bal ging maar de keeper van Forum Sport op zijn weg vond. De volgende aanval zag er precies zo uit. Ronald op links er voorbij nu ging Kjell voor de bal en bleef Stijn wat hangen. Kjell was dit keer sneller dan de keeper en maakte vlak voor rust de verdiende 2-1. De trainer van Forum Sport vond zelfs dat we met rust 5-1 voor hadden moeten staan en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Want ook Wytze, Zakaria, Ronald en nogmaals Stijn en Kjell hadden er zeker ook (nog) 1 kunnen maken.

In de rust met name benadrukt vooral door te gaan met waar we gebleven waren in de 1ste helft. Met elkaar de druk erop houden en zelf snel om te schakelen. Met Bram voor de (licht) geblesseerde Ronald gingen we goed van start in de 2e helft. We creëerden als snel wat kansjes maar helaas stond de keeper regelmatig in de weg. Uit een corner kreeg Wytze misschien wel de beste kans op 3-1. In de doelmond kopte hij hard tegen het hoofd van een verdediger. Beide waren even groggy maar konden gelukkig door.

Met Manuel voor Jeroen (lichte kuitklachten) kregen we verse drang naar voren. Na een goede aanval van rechts naar links en weer terug naar rechts was het Manuel die de bal resoluut binnen schoot na een knappe pass van Zakaria, 3-1. Met nog 20 minuten te gaan leek de buit wel binnen.

En die was 5 minuten helemaal binnen toen Bram na een aanval over diverse schijven het eindstation was, 4-1.Na een aanval over links via Joël, Zakaria, Nadir en wederom Zakaria mocht Bram het laatste zetje geven.De wedstrijd was gespeeld en de goed leidende scheidsrechter Pollé floot na 93 minuten de sportieve wedstrijd af.

Een mooi cadeau voor onszelf maar misschien wel mooier voor Teun. Met 3 punten in tas kon Teun weer genieten van de overwinning van, toch ook wel, zijn 023.

Het bier en de BaCo, met Stijn, na afloop smaakte heerlijk.

Volgende week staat de late uitwedstrijd tegen RKAVV op het programma.