In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag 9 maart stond voor ons de uitwedstrijd tegen TOGB op het programma. Na het onnodige verlies van vorige week tegen RKAVV, waarin we vooral onze kansen niet benutten, een wedstrijd om de koppositie. Met een overwinning zouden we goede zaken doen in de stand op de ranglijst.

In de bespreking aangegeven wat er op het spel stond, hoe we de wedstrijd zouden aanpakken en wat er van een ieder daarin werd verwacht. Zonder Bob, die zat nog even bij het 1ste op de bank, vertrokken we richting Berkel en Rodenrijs.  Aangekomen bij TOGB bleek de wedstrijd voor ons uitgelopen te zijn zodat wij ook nog een kwartier later begonnen, 17.45 uur werd er nu afgetrapt. Gelukkig iets meer tijd voor Bob om vanuit Bussum, met taxi Rietveld, naar Berkel en Rodenrijs te komen. Ideaal is het niet maar het is niet anders.

Goed begin

De warming up was kort, de scheidsrechter wilde de pasjes in de kleedkamer controleren, maar goed. We begonnen de wedstrijd dan ook goed, hoewel TOGB wat meer druk vooruit zette konden wij de eerste 20 minuten goed meevoetballen. Toen de storm van TOGB wat was gaan liggen kregen ook wij wat meer ruimte om te voetballen en konden ook wij gevaarlijk worden. Onze 1ste echte kans was dan ook gelijk een doelpunt. Na goed doorzetten van Jeroen werd Daniël gevonden en die kon vrij op de keeper aflopen. Hij twijfelde niet en maakte beheerst de 0-1. Echter was de grensrechter van mening dat Daniël buitenspel stond. De scheidsrechter ging hierin mee en keurde het doelpunt, na overleg met de grensrechter, af. Geen voorsprong voor ons. In de fase hierna kreeg ook TOGB enkele kansen op een voorsprong maar onze verdediging stond weer als een huis en Sam wist met een kopbal op de lijn een doelpunt van TOGB te voorkomen.  Maar ook wij kregen nog een uitgelezen kans op een voorsprong, Na een goede aanval over links kwam Zakaria vrij voor de keeper en had de bal voor het binnenschieten echter stak de keeper van TOGB daar letterlijk een beentje voor. Zo was het een gelijk opgaande wedstrijd en gingen we rusten met een 0-0 stand.

Achterstand

In de 2e helft kreeg TOGB iets meer de overhand en werd wat sterker. Wij werden terug gedrongen en kwamen er voetballend moeizaam uit. Hoewel dit niet tot echte kansen voor TOGB leidde hadden we het hier wel moeilijk mee. Met name in de omschakeling kwamen we telkens een stap te laat. Vanuit zo’n omschakeling kwam TOGB dreigend door. Een scherpe en op de bal gerichte tackle van Manuel voorkwam in eerste instantie nog direct gevaar voor TOGB. Alleen was de scheidsrechter een andere menig toegedaan, hoewel hij dit vanuit de middencirkel moeilijk kon beoordelen, en vond het blijkbaar een overtreding op de speler en besloot een vrije trap links op de punt van de 16 meter te geven. Hoewel de organisatie goed stond ging de vloog de bal bij de 2de paal binnen. Vanaf de zijkant leek het of de bal gewoon weggewerkt kon worden maar dat gebeurde niet en zo stonden we toch nog met 1-0 achter.

Niet opgeven

Gelukkig lieten we het hoofd niet zakken. Met 2 nieuwe krachten in het veld probeerden we de achterstand ongedaan te maken. We werden zowaar wat sterker en kwamen een paar keer gevaarlijk in de 16 meter van TOGB. De keeper van TOGB wilde niet van wijken weten en stond een treffer voor ons in de weg. De beste kans was voor Stijn die op aangeven van Nadir de bal voor het inschieten had. Maar ook hier wist de keeper van TOGB nog een voet tegen aan te krijgen en ook de rebound was niet aan ons besteed. Het lukte ons niet om de 1-1 op het scorebord te zetten. Helaas voor ons was er vlak voor tijd nog een tegenvaller. Vanuit een counter bracht TOGB de 2-0 op het bord. Hoewel hier buitenspel aan vooraf ging en Addy keurig zijn vlag opstak negeerde de scheidsrechter Addy  totaal.  Waar hij in de 1ste helft nog wel naar de vlagger van TOGB ging luisteren  liet hij Addy nu gewoon staan. Dit kunnen we toch wel inconsequent noemen. Helaas deed dit niet veel meer af aan het resultaat. Ook in het restant konden we geen goal maken en bleven we wederom met lege handen achter.

Perspectief

Hoewel we ook net als tegen RKAVV niet weggespeeld worden en gelijkwaardig waren aan TOGB hebben we niet het resultaat behaald waarop we hadden gehoopt. Al met al is denk ik TOGB wel de terechte winnaar. Wij kwamen scorend vermogen te kort. En ondanks de 2 (beslissende) foutjes floot scheidsrechter van der Meulen verders een prima wedstrijd.