Afgelopen zaterdag stond er in Bussum een mooi affiche op het programma. Jodan Boys nam het op tegen BFC. Beide ploegen wilden een aanval doen op de top van de ranglijst. Jodan Boys greep net als in de thuiswedstrijd naast de punten. BFC troefde Jodan Boys met 3-1 af. De punten bleven in Bussum

Na een goede trainingsweek en met een bijna volledig fitte selectie trad Jodan Boys zaterdag aan tegen BFC. De wedstrijd tegen Woudenberg had Jodan Boys op de valreep drie punten opgeleverd. Jodan Boys hoopte in Bussum nog nadrukkelijker de neus tegen het venster aan te drukken. Echter toen de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd floot bleek daar bitter weinig van zichtbaar.

Slap

Jodan Boys oogde in het eerste kwartier slap. Van tevoren wisten de spelers van Jodan Boys dat het gevaar bij de aanvallers van BFC zat. Juist deze spelers konden in het eerste kwartier in hun kracht komen. Na vijf minuten werd er gejuicht aan de Bussumse zijde. De gevaarlijke Jostein Ohm kon de bal voorgeven op de rechterspits die frank en vrij de bal bij de tweede paal binnen kon lopen. Of Jodan Boys door dit doelpunt nog niet genoeg bij de les was, kreeg BFC in het eerste kwartier nog meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig werden deze kansen om zeep geholpen door deaanvallers van de thuisploeg.

Wedstrijd kantelt

Na een kwartier spelen kreeg Jodan Boys de kans om de 1-1 op het scorebord te zetten. Adil en Fahim braken samen door over de linkerkant. Doordat twee spelers van BFC op elkaar botsten stonden ze plots met zijn tweeën vogelvrij voor de doelman van BFC. Beiden schrokken zo van de plotselinge kans waardoor Fahim de bal net naast schoot. Een minuut later ontsnapte Jodan Boys aan de andere kant toen een bal via de binnenkant van de paal uit het doel vloog. Ondanks deze grote kans kwam Jodan Boys gaandeweg de eerste helft beter in het spel. Dit resulteerde na ruim een half uur spelen in de gelijkmaker. Jodan Boys probeerde druk op de verdedigers van BFC  te zetten. Dit lukte. Rick Wils snoepte de bal af  en kon vrij op het doel van BFC af. Wils schoot onberispelijk zijn veertiende treffer van het seizoen binnen. Jodan Boys kon nu weer opzoek naar de voorsprong. Jodan Boys had graag een penalty gewild toen een speler van BFC de bal vol op zijn hand kreeg maar de leidsman wilde van niets weten. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten.

Goed uit de kleedkamer

Jodan Boys startte de tweede helft veel beter dan in het eerste bedrijf. Na twee minuten leek Jodan Boys wederom een penalty te worden onthouden nadat Mo onreglementair werd gestuit in de zestienmeter. Net als in de eerste helft vond de scheidsrechter het niet voldoende voor een strafschop. Het maakte voor Jodan Boys niets uit want het ging door met aanvallen. Via Fahim, Ezra en Adil was Jodan Boys dreigend in de tweede helft, zonder tot echt hele grote kansen te komen. Vijfentwintig minuten voor tijd kwam Quincy in het veld voor Fahim. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Quincy de kans om Jodan Boys op voorsprong te schieten. Oog in oog met de de doelman van BFC faalde Quincy echter. Hij schoot recht op de benen van de goalie.

Gaan we weer

Ja en als je hem zelf niet maakt, om er nog maar eens een cliché uit te gooien. Zes minuten voor tijd ging het mis voor Jodan Boys. BFC was in de tweede helft slecht eenmaal gevaarlijk geweest, desondanks was de tweede poging raak. Stan Griffioen, die een goede wedstrijd speelde, zat mis bij een hoge bal van BFC. De aanvaller van de thuisploeg aarzelde niet en schoot de thuisploeg weer op voorsprong. Jodan Boys had het grootste gedeelte van de tweede helft gedomineerd, maar kwam weer met lege handen te staan. Helemaal toen één minuut voor tijd Bozkurt de 3-1 binnenschoot.

Op details beslist

Bij toppers draait het vaak om details die een wedstrijd beslissen. We kunnen concluderen dat Jodan Boys op die details dit seizoen wordt afgetroefd door de andere ploegen die de ranglijst aanvoeren. Gelukkig is er zaterdag weer een wedstrijd. In eigen huis krijgen we Montfoort’SV 19 op bezoek. Voor die wedstrijd hoeven wij de spelers niet te motiveren. Er zijn weer drie punten te verdienen en wie weet hoe de wereld er aankomende zaterdag om 16.30 uur uit ziet.