In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Ik weet niet of iedereen al is bijgekomen van de late ontsnapping van afgelopen zaterdag. In een paar secondes zag de wereld er weer heel anders uit. Een slap gelijkspel werd voorkomen en de volle buit werd op sportpark Oosterwei gehouden. De uitslagen op de andere velden zorgden ervoor dat de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen BFC echt ergens om gaat.

Zaterdag zal Jodan Boys dan wel bij de les moeten zijn. In de heenwedstrijd ontvingen wij BFC in Gouda. Het werd een mooi onderling treffen, waarbij Jodan Boys na een goede wedstrijd met lege handen stond. BFC wist uiterst leep de drie punten mee te nemen naar Bussum. Jodan Boys speelde één van de betere wedstrijden van het seizoen. Na een vroege achterstand kwam Jodan Boys beter in de wedstrijd. Ezra Hoogenboom schoot Jodan Boys naast BFC. Het was wachten op nog een Gouds doelpunt. Dat doelpunt kwam er niet, sterker nog het viel aan de andere kant.  De aanval van BFC is zeer gevaarlijk, dat hebben we geweten. Jostein Ohm en Olivier Blaauw waren beide trefzeker.

In de thuiswedstrijd trok neef Faas aan het langste eind. Kan Luuk zaterdag juichen?

BFC presteert bijzonder goed als promovendus

BFC presteert buitengewoon goed dit seizoen. De ploeg van Roy Versluis pakte zelfs de eerste periode. We kunnen wel zeggen dat BFC de revelatie was van de eerste seizoenshelft. BFC verloor pas voor de eerste keer op 3 februari. In Langbroek was SVL destijds te sterk. We zien sowieso al dat BFC na de winterstop iets meer moeite heeft om constant te presteren. Neemt niet weg dat de Bussumse formatie thuis nog ongeslagen is. BFC zal zich zaterdag willen revancheren voor de nederlaag tegen Roda’46 van zaterdag jl.. We mogen onze borst weer natmaken.

Aanhaken en bijblijven

Jodan Boys heeft al een aantal maal dit seizoen de kans gehad om aan te haken in de bovenste regionen. Meestal gaf de ploeg van Erik van Zoest juist op die momenten niet thuis. Denk aan de wedstrijden tegen Montfoort, Zuidvogels en DVVA. Aan de andere kant mogen we concluderen dat de top van deze competitie heel erg aan elkaar gewaagd is. Elke zaterdag is het weer spannend wat de uitslagen zijn. Maar goed Jodan Boys zal zaterdag moeten laten zien dat het tot aan de laatste wedstrijd ergens voor wil spelen. Afgelopen zaterdag werd richting het einde van de wedstrijd duidelijk dat Jodan Boys wel over een vechtersmentaliteit beschikt. Als we die instelling zaterdag kunnen combineren met goed voetbal, dan kunnen we het BFC zaterdag knap lastig maken.

Toch nog! In de laatste seconden werd het afgelopen week 2-1 tegen Woudenberg.

Alle steun nodig

Het was mooi om te zien hoeveel supporters er zaterdag met een brede glimlach het sportcomplex verlieten. Hun ploeg had toch maar weer gewonnen. Eén ding is duidelijk zonder die supporters was het zeker 1-1 gebleven. Jullie zijn nou net het extra steuntje in de rug. Zorg ervoor dat jullie er zaterdag ook weer bij zijn in Bussum. Met elkaar achter de club!

FORZA Jodan Boys