In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na onze enigszins teleurstellende uitschakeling in de beker tegen BBV Barendrecht stond vandaag de 4e uitwedstrijd in 5 weken op het programma.Dit keer was Den Hoorn onze gastheer of moet ik zeggen gastvrouw want de mevrouw in de commissiekamer was allervriendelijkste bij onze aanmelding.  Ook de kennismaking met de trainer van de O23-1 was hartelijk. Nu naar de wedstrijd toe.

Omdat Kees een wedstrijd van Den Hoorn had bekeken deed hij ook tactische bespreking. Na eerst nog een algemeen praatje van mij over de motivatie en de inzet om  een wedstrijd te willen  winnen en de aandachtspunten van Kees vertrokken we rond 11 uur richting Den Hoorn. Aan de warming up op het veld was al te zien dat ze goed geluisterd hadden tijdens de bespreking. Er werd een goed positiespel en afwerking oefening afgewerkt. Ook onze keeper, dit keer Ebone van de O19, werd goed voorbereid op deze wedstrijd. We hadden wat te verdedigen.

Om iets na 12.45 uur floot scheidsrechter Hooijer de wedstrijd opgang. We begonnen gelijk goed en fanatiek aan de wedstrijd. Den Hoorn kwam niet echt van hun eigen helft af en kon zo ook niet hun spel spelen zoals ze dat deden in de bekeken wedstrijd. De linkerkant van Den Hoorn waar 3 linksbenig spelers lopen probeerde nog wel de voetballende oplossing te zoeken met als eindpass een crossbal naar rechts. Maar door de druk van ons maakte dat de pass niet altijd goed werd afgeleverd en een prooi voor onze verdediging was. Hoewel wij veel op de helft van de tegenstander speelde lukte het ons niet om het verschil uit te drukken in de stand. We kregen wel veel corners en vrije trappen rond de 16 meter maar een goal zat er nog niet in. Maar in de 40ste minuut van de 1ste helft werd een goede aanval over de linkerkant van Den Hoorn door Jeroen voorgezet. Ronald en Daniël  miste in 1ste instantie nog,  maar de bal viel goed voor de voeten van Kjell die de bal netjes kon binnen schieten buiten het bereik van de keeper. En op dat moment was de 0-1 een terechte stand gezien het spelbeeld.

In de rust met name benadrukt dat we goed in de wedstrijd zaten en dat we goed aan het spelen waren met elkaar. We werkten hard en stonden positioneel goed op het veld. De 2e helft moeten we dit vooral doortrekken.

Uiteraard had Den Hoorn ook iets gedaan aan hun spelopvatting en probeerde zo ons spel weer te ontregelen. Of dit uiteindelijk in hun voordeel werkte weet ik niet. Den Hoorn kon niet echt meer druk vooruitzetten en bleef achteruit lopen. Wij bleven gevaarlijk met ons spel en creëerde ook in de 2e helft genoeg kansen. Maar ook nu bleef de beloning lang uit. Pas in minuut 70ste minuut kon Bram na een goede actie van Nadir over links zijn strakke voorzet afronden en de 0-2 op het scorebord zetten. Zo’n 2de goal geeft toch wat meer rust en vertrouwen en wij bleven goed combineren en kansen creëren. Door de vele wissels aan beide kanten werd het spel wat onzorgvuldig en onrustig en met name Den Hoorn ging hier minder goed mee om. Wij bleven wel gevaarlijk maar ook bij ons ging er wat meer fout maar dat is ook wat er gebeurd als de vermoeidheid om de hoek komt kijken. Ondanks dat bleven we het proberen en dit resulteerde uiteindelijk in een 0-3 eindstand.  Na een prima aanval door de as van het veld behield Bram de rust aan de bal en vond zo Zakaria vrij voor de goal. Zakaria kom deze kans niet laten liggen en rondden hem keurig af. Een mooie beloning voor het team.

Het was bijna de perfecte wedstrijd die wij speelde zonder Den Hoorn hierin te kort te doen. De opmerking: “Wat maakt het uit zij spelen gewoon heel goed, de sukkels” van een speler van Den Hoorn zei in mijn ogen alles over deze wedstrijd.

Zowel de basis 11 als de wissels speelden een goede wedstrijd, wederom onder leiding van Sam onze aanvoerder die het team al coachend bij de arm nam.

Na 93 minuten vond de goed leidende scheidsrechter, de heer Hooijer, het mooi geweest en de 3 punten konden mee naar Gouda.