Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel gesproken over het belang van het duel tussen FC Aalsmeer en Jodan Boys. De winnaar zou goede zaken doen met het oog op de toppositie. FC Aalsmeer werd de grote winnaar van de middag het versloeg Jodan Boys met duidelijke cijfers, 4-1. Jodan Boys vertrok met een katerig gevoel en zonder punten naar Gouda.

De opkomst van beide ploegen was spectaculair. Met vuurwerk en harde muziek werd er een mooie sfeer neer gezet. Hier zou vanmiddag gestreden gaan worden om de top van de ranglijst. Jodan Boys hoopte net zo furieus aan de wedstrijd te beginnen als tegen Batavia’90. Helaas was dit niet het geval. Al in de eerste minuut moest Roy Rondeltap handelend optreden op een inzet van Aalsmeer. Jodan Boys kwam in de eerste helft niet goed in haar spel. De zijkanten die normaal zo goed worden gevonden hadden het in het eerste bedrijf lastig afgelopen zaterdag.

Schitterend doelpunt

Na een kleine twintig minuten spelen kwam Aalsmeer op voorsprong door een schitterend afstandsschot dat onhoudbaar tegen de touwen verdween. Dit was een domper voor de Gouwenaren. Feit was dat Jodan Boys gaandeweg de eerste helft beter in het spel kwam. Zonder dat er hele grote kansen werden gecreëerd. Na vijfendertig minuten zorgde Yassire voor de gelijkmaker. Een afgeslagen corner kwam voor zijn voeten. Met een hard schot wist hij de keeper te verschalken en Jodan Boys naast Aalsmeer te schieten. Toen veel toeschouwers aan de thee dachten was het weer Aalsmeer dat op voorsprong kwam. Na dom balverlies van Jodan Boys werd de verdediging makkelijk uitgespeeld en keek Jodan Boys bij het scheiden van de markt weer tegen een achterstand aan.

Goede fase

Jodan Boys kwam ondanks de late achterstand goed uit de kleedkamer. Stan Griffioen kwam in het veld voor Edwin Gouw. Jodan Boys wist in deze fase Aalsmeer naar achter te drukken en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Vooral de eerste twintig minuten van de tweede helft had Jodan Boys toe moeten slaan, maar deed dat niet. Heel eerlijk kwam Jodan Boys daarvoor ook niet echt tot hele grote uitgespeelde kansen.

Uitlopen

In het restant van de wedstrijd wisselde Erik van Zoest nog een aantal maal en ging Jodan Boys alles of niks spelen. Het werd het laatste, want de thuisploeg scoorde nog tweemaal. Zo verloor Jodan Boys met 4-1 van de koploper. Jodan Boys moet weer even in de wachtkamer en zal aankomende zaterdag in eigen huis weer resultaat moeten pakken tegen Woudenberg. We hopen dat u er dan ook weer bij bent, want we laten ons koppie natuurlijk niet hangen na één nederlaag. Volgende week dus weer volop nieuwe kansen aan de sportlaan.