In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Afgelopen zaterdag stond de kwartfinale van de district beker op het programma.Wederom een uitwedstrijd, dit keer tegen BVV Barendrecht O23-1. Hoewel Barendrecht de voorjaarscompetitie in de 1ste divisie niet goed is begonnen spelen ze wel gewoon op het hoogste niveau. Met onze huidige 1ste plek in de 2e divisie was dit op voorhand een mooi affiche. De ontvangst bij Barendrecht was hartelijk en de vers gezette koffie smaakte prima.

Na een goede warming up floot scheidsrechter de Lange de wedstrijd iets na 11.30 uur op gang. Na een periode van aftasten en wat rondspelen van de bal kregen we na een minuut of 10 een goede kans via Ronald op de 0-1. Maar de keeper van Barendrecht stond zijn mannetje en voorkwam een vroege voorsprong voor onze mannen.

Zo ging de wedstrijd over en weer waarbij wij iets meer druk voor uit hadden. Ook onze 2e serieuze kans was niet aan Ronald besteed. Wederom een knappe redding van de keeper van Barendrecht hield de 0-0 op het scorebord.Nu kwam er een fase waarin Barendrecht wat dominanter was. En zoals zo vaak als jij de goal niet maakt…. Het is een cliché maar o zo waar.

De eerste echte kans voor Barendrecht kwam na een minuut of 20. Wytze komt achterin 1 op 1 te staan. De aanvaller was sneller een schoot de bal hard op doel, de bal wordt nog aangeraakt waardoor Bob de bal in 1ste instantie alleen nog kon keren maar een meegelopen speler van Barendrecht kreeg de bal voor zijn voeten en kon de bal in een leeg doel schieten.

Na veel gemopper op elkaar (dit moet er echt uit) stond het 2 minuten later ook gewoon 2-0.

En dat is dan toch jammer. Je moet dit soort tegenslagen als team anders verwerken dan de manier van zaterdag.Na wederom een goede periode vlak voor rust zette we op rechts goed druk met Stijn, Zakaria en Stan. De pass van Stan op Ronald was goed voor een assist want Ronald liep goed weg kreeg de bal goed mee in de loop en rondde netjes af, 2-1. We deden weer mee en hadden nog een helft te gaan.

Na rust weer wat puntjes op de bekende i gezet. En het gedrag bij de 1-0 en 2-0 nog even besproken. Het begint toch echt bij jezelf. De motivatie voor een goede wedstrijd ligt bij jezelf.In de 2e helft met Joël voor Stan begonnen we net als de 1ste helft goed aan het vervolg van de wedstrijd. Ook nu weer over en weer kansen voor beide teams.Maar tot een echt gevaarlijke situatie voor de goal kwamen beide teams niet.Nadat Jeroen, Daniël en Manuel het veld hadden betreden, voor Nadir, Zakaria en Joey, kregen we een goede kans op de 2-2. Een mooie aanval over rechts zorgde voor een dot van een kans voor Daniël. Hij schoot de bal echter hard op de vuisten van de keeper van Barendrecht.

En waar wij dachten op 2-2 te komen counterde Barendrecht naar een 3-1 voorsprong. In het vervolg van de 2e helft bleven we hopen op een goed resultaat. Dit was zeker mogelijk omdat we helemaal niet onder deden voor Barendrecht.

Na een verre inworp van Manuel komt de bal voor de voeten van Ronald. Ronald deed wederom de goede dingen met de bal en schoot de verdiende 3-2 op het scorebord.Dit gaf ons goede moed op een resultaat. In de nog resterende 10 minuten met vier aanvallers, Nadir terug gewisseld voor Wytze, en achterin 1 op 1. Via Daniël, Jeroen en een verkapte voorzet van Nadir hadden we de 3-3 binnen handbereik. Echter was het geluk niet aan onze zijde en in de laatste minuut van de wedstrijd counterde Barendrecht naar de 4-2.

Een typisch voorbeeld van gegokt en verloren…de teamprestatie is, op een kleine periode in de 1ste helft na, noemenswaardig te noemen.  Met name de verdediging onder leiding van Bob stond ondanks de 4 tegendoelpunten goed en met volle overgave te verdedigen. Met als ultiem voorbeeld de sliding van Sam om de 4-2 te voorkomen en daarbij vol op de paal botst. Een middenveld dat goed druk zet met elkaar en op de juiste momenten de aanval in stelling brengt. En uiteraard onze aanval dat voldoende kansen krijgt alleen de scherpte miste in de afwerking.

Als we dit kunnen meenemen naar de volgende wedstrijden dan geeft dat hoop op een goede eind rangschikking in de 2de divisie. De wedstrijd was sportief, werd goed geleid door de heer de Lange en werd in een goede sfeer gespeeld.  We waren goed aan elkaar gewaagd. Ik denk dat de gelukkigste gewonnen heeft.

We hebben de kansen gehad maar het ontbrak ons aan scherpte voor de goal.