In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 17 februari stond er voor Jodan Boys een oefenwedstrijd op het programma. Na een vrij weekend mocht het team weer aan de bak tegen het vrouwen 1 van fc Rijnvogels. Zij komen momenteel uit in de topklasse en staan op een mooie 4e plek.

Er werd om half 3 afgetrapt in Katwijk. Jodan Boys miste een aantal spelers vanwege verschillende omstandigheden en had daarom maar 1 wissel op de bank. Jodan Boys ging brutaal van start. De bal ging geduldig rond en de vrije man werd veelvuldig gevonden op het middenveld, die vervolgens de buitenspelers Noa en Sara aan het werk konden zetten.

Er ontstonden wat kleine kansen. Een vrije trap van Maaike belandde op het hoofd van Renate die achterwaarts moest koppen. Helaas ging haar poging naast. Ook Lisanne probeerde het van grote afstand, maar die vloog over. Daar stonden ook wat gevaarlijke momenten van Rijnvogels tegenover. Jodan Boys speelde compact achterin en gaf weinig echte kansen weg, maar met een schot van afstand in de kruising werd de ban alsnog gebroken, 1-0.
Jodan Boys werd af en toe wat verder naar achter gedrukt, maar Marije en Elise stonden hun mannetje op de zijkanten, waarbij Demi en Maaike het centrum goed dicht hielden. Vlak voor rust viel dan toch nog de 2-0. Een speler van Rijnvogels ontsnapte en werd via een lange bal van achteruit vrij gezet voor Danielle. Met een boogballetje wist zij het net te vinden.

In de rust werd het duidelijk dat Jodan Boys vooral durf moest gaan tonen om het eigen spel te spelen en minder snel achteruit gaan lopen.

De tweede helft werd meteen de eerste en enige wissel toegepast, er werd gestart met Khadija als nieuwe spits. Waar Rijnvogels in de rust met vier nieuwe speelsters de kleedkamer uit kwam.
Gelijk werd in de tweede helft zichtbaar dat Jodan Boys er voetballend beter uitkwam. Hier kwamen ook zeker wat kleine kansjes uit, maar helaas resulteerde dit niet tot kansen. Ondertussen was het nog steeds Rijnvogels die kansen bleef creëren. Hierdoor bleef het verdedigend aanpoten.

Halverwege de tweede helft viel dan ook de 3-0 voor Rijnvogels. Na een schot welke keepster Daniëlle tegen kon houden werd de afvallende bal door een speelster van Rijnvogels binnen getikt.
Tot de laatste minuut blijft Jodan Boys zowel verdedigend als aanvallend energie leveren.

Na 90 minuten fluit de scheidsrechter. Ondanks de 3-0 nederlaag houd Jodan Boys een positief gevoel over aan de wedstrijd. Jodan Boys heeft met fases goed voetbal kunnen laten zien. Trainer Mark Eversen sprak het positieve gevoel dat Jodan Boys aan deze wedstrijd overhield dan ook uit en nemen dit mee naar Gouda.

Over twee weken zal Jodan Boys thuis SC Klarenbeek ontvangen. Zij staan op 18 punten op maar 2 punten achter Jodan Boys op de ranglijst, dit belooft een spannende wedstrijd te worden.