In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

 

 

Onze doordeweekse oefenwedstrijd tegen Montfoort SV’19 viel letterlijke in het water. Op een doorregende en verwaaide dinsdagavond konden we de goede start, waar we een 0-2 voorsprong namen, geen vervolg geven gedurende wedstrijd. Montfoort kwam wat beter in de wedstrijd te zitten en ging beter om met de omstandigheden en trok de wedstrijd uiteindelijk naar zicht toe 4-3. We houden ons vast aan de eerste 25 minuten waar we Montfoort sv’19 geen kans gaven.

En die 25 minuten wilden we meenemen naar de wedstrijd van zaterdag tegen Nieuwerkerk O23-1. Als we die start ook tegen Nieuwerkerk konden maken dan hadden we wellicht de 3e overwinning binnen handbereik. Het liep echter iets anders dan gewenst.

Achterstand

Met een grote selectie begonnen we aan de voorbereiding op de wedstrijd, waarbij er ook een aantal spelers teleurgesteld werden omdat ze op de bank moesten plaats nemen. In onze vertrouwde formatie betraden we het veld. En vol goede moet, want de resultaten uit de vorige 2 wedstrijden moest ons toch vertrouwen geven in een goede afloop, begonnen we aan de wedstrijd. Al gauw werd duidelijk dat Nieuwerkerk deze wedstrijd gebruikte om, na hun slechte start aan de competitie, een goed vervolg te geven. Met een paar goede spelers op het middenveld zette ze meteen druk naar voren en kwamen wij er voetballend niet echt onder uit. Dit leidde voor Nieuwerkerk niet tot echt grote kansen omdat onze laatste linie goed en alert verdedigde. Voetballend konden we geen vuist maken, opbouwend van achteruit werd vaak een lange bal naar voren. En als dat ook niet lukte werd het een balletje terug. Helaas kwam Nieuwerkerk toch op een 1-0 voorsprong. Niet alert door stappen van ons middenveld maakte dat hun nr 8, nog zo voor gewaarschuwd, vrij op een meter of 20 kon uithalen en onze keeper kansloos liet met een bal strak in de kruising. Eerlijkheidshalve kan ik niet zeggen dat dit geheel onverdiend was. Nieuwerkerk was op dat moment gewoon feller en scherper.

Op gelijke hoogte

In de 2e helft hebben de accenten iets verlegd en dit maakte dat Nieuwerkerk de controle over de wedstrijd kwijt was. Na was getreuzel in het uit verdedigen van Nieuwerkerk kon Dairenzio uit de rug van zijn tegenstander komen. Deze had dat niet verwacht en raakte in plaats van de bal Dairenzio. Gevolg een fel bestreden strafschot voor ons en een mooie kans voor ons om op gelijke hoogte te komen. Ronald ging net als vorige week achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter de keeper van Nieuwerkerk die overigens nog wel naar de goede hoek ging. Dit was voor ons het moment om te gaan jagen voor de 1-2. Echter dacht Nieuwerkerk daar anders over. Na een kleine aanpassing in hun formatie kregen ze weer meer grip op ons spel en werden we weer achteruit gedwongen. Op 2 kleine kansjes na leverde dit geen problemen op maar een overwinning zat er ook niet in voor ons. In de hoop hierin verandering aan te brengen brachten we 3 verse krachten in het veld. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Nieuwerkerk hield ons bij hun goal weg en kreeg zelf nog 1 mogelijkheid toen wij bij een achterbal de bal pardoes bij een tegenstander in de voeten schoven. Die schrok daar zo van dat het voor ons gelukkig geen tegengoal opleverde.

Terechte uitslag

Na 93 minuten floot de in mijn ogen goed leidende scheidsrechter Toader de wedstrijd bij een 1-1 stand af. Al met al denk ik dat wij met een gelijkspel het meest haalbare resultaat hebben behaald en mogen we blij zijn met de, in de ogen van Nieuwerkerk gemakkelijk gegeven, penalty. Want veel meer kansen konden we vandaag niet creëren.

Dat de teams in deze competitie qua niveau dicht bij elkaar liggen blijkt wel uit de resultaten. Iedereen kan van iedereen winnen.  Dus we zullen als team dichtbij elkaar moet staan en hard werken om een goed positie in de eindstand te behalen.Een bekende quote van een trainer die we allemaal wel kenen is: ”Hard werken wint van talent als talent niet hard werkt”.

Ik denk dat we die quote mee moeten nemen naar de rest van het seizoen.Op naar de kwartfinale van de district beker tegen vv Barendrecht die onze volgende tegenstander is.