Jodan Boys heeft een bewogen week met een schitterende overwinning afgesloten. Tegen directe concurrent Batavia’90 was Jodan Boys de sterkste. In een doelpuntrijke wedstrijd trok Jodan Boys aan het langste eind tegen de ploeg uit Lelystad. Henny zou maar wat trots op zijn jongens zijn geweest.

Foto’s Dick Gijsbertsen

Ja, het ging zaterdag ergens om. Jodan Boys en Batavia’90 streden beiden om aansluiting bij de koplopers. Allebei twintig punten voor aanvang van de wedstrijd. Batavia’90 wilde zich revancheren voor de nederlaag tegen DVVA, terwijl bij Jodan Boys dat gelijke spel van vorige week tegen Victoria niet helemaal lekker zat.

Beste spel van het seizoen

Bij Batavia’90 stonden veel bekende namen op het wedstrijdformulier van spelers met een betaald voetbalachtergrond en jongens die op tweede divisie niveau hebben gespeeld. Jodan Boys moest zaterdag aan de bak om de punten thuis te houden. De ploeg van Erik van Zoest kwam ontketend de kleedkamer uit. Direct na de aftrap waren de intenties van Jodan Boys duidelijk. De gasten bij de keel grijpen en niet meer loslaten. Jodan Boys was fel en won veel duels, daarnaast ging de bal gemakkelijk rond. In de tweede minuut leverde Ezra al een goede voorzet af op Fahim die de bal net naast werkte. Vijf minuten later was het al raak. Ezra loerde op een fout in de opbouw bij Batavia’90, dit gebeurde waardoor hij de bal oppikte en een vrije doortocht had. Uiterst cool schoot Ezra de bal tegen de touwen. Een verdiende voorsprong

Wat een kansen

Na de 1-0 ging Jodan Boys op zoek naar nog meer doelpunten. Batavia’90 wist nu hoe ze het had. Aan alle kanten werden ze voorbij gelopen door Gouwenaren. Het is dat het vizier niet altijd scherp stond bij de afmakers, anders had de score bijna direct groter geweest. Nu was het wachten tot de twintigste minuut tot de 2-0 viel. Fahim Musaui speelde zijn man op goede wijze uit aan de rechterkant van het veld. Hij bediende Rick Wils die bij de eerste paal  de bal binnen schoot. Jodan Boys leek al vroeg op rozen te zitten. Dit spel en de twee doelpunten verschil moesten een voorteken voor een makkelijke middag zijn.

Ander spelbeeld

Wat we al vaker hebben gezien dit seizoen, is dat Jodan Boys de tegenstander regelmatig weer in de wedstrijd laat komen. Tien minuten na het doelpunt van Wils, kreeg Batavia’90 een strafschop vanwege vermeend hands van Roald Heerkens. Uiterst cool werd dit buitenkansje benut door Batavia’90. Vanuit het niets werd het toch weer spannend. Jodan Boys werd in het laatste kwartier van de eerste helft achteruit gedrukt en Batavia’90 was via Gilbrano Plet gevaarlijk. Ondanks de sterke fase van de ploeg van van Oostrum bleef Jodan Boys gevaarlijk in de omschakeling.

Wat gebeurt hier?

Jodan Boys ging met de 2-1 voorsprong de rust in. Die voorsprong die duurde niet lang meer na de thee. Want voordat de toeschouwers zich weer langs de lijn hadden genesteld was het gelijk. Dolle vreugde bij alles wat voor Batavia’90 was. Erop en erover moeten ze gedacht hebben. Maar dan waren ze de Goudse veerkracht vergeten. Twee minuten na de gelijkmaker stoomde Alex van Waardenberg op over de rechterkant en wist de bal loepzuiver voor te geven op Rick Wils die zijn tweede van de middag binnenschoot. Jodan Boys stond weer op voorsprong. Tien minuten later leek de marge weer twee te worden. Fahim en Ezra gingen samen op het doel af. Fahim koos ervoor de keeper te passeren en af te ronden. Dit gebeurde echter zwak waardoor de bal in het zijnet belandde. Een betere keuze was geweest om Ezra de bal in het open doel te laten schieten.

Adil lalalalalalala

Erik van Zoest besloot beide buitenspelers te vervangen voor de frisse Adil Akanioui en Quincy Tavares. Dit leverde direct resultaat op. Een slecht verwerkte uittrap van de keeper van Batavia’90 werd door Adil onderschept. Met een haviksoog zag Adil de keeper te ver voor zijn goal staan. Vanaf vijfendertig meter schoot de dribbelaar de bal tegen het net. Jodan Boys stond weer op een marge van twee doelpunten, 4-2. Drie minuten later was de assist op de 5-2 ook van Adil. Met een schitterende steekpass dwars door de verdediging van Batavia’90 zette hij Wils oog in oog met de keeper. Die aarzelde niet en schoot zijn derde van de middag binnen. met nog twintig minuten te spelen stond Jodan Boys voor met 5-2.

Wat een strijdlust

De ploeg van van Zoest en Brank streed net als vorige week ook afgelopen zaterdag voor elke meter. Hoeveel meters Edwin Gouw en Milan Harteloh wel niet gelopen hebben. Yassire die zijn tegenstander geen ruimte gaf aan de linkerkant. Roald en Dirk met gevaar voor eigen leven de spitsen af wisten te stoppen. Met daarachter de goed mee voetballende Roy. Even leek Rick helemaal te gaan zweven. Zijn hakje achter het standbeen eindigde hard op de paal. Maar goed Jodan Boys probeerde de wedstrijd goed uit te spelen, tegen Batavia’90 dat het bleef proberen. In de negentigste minuut kwam Batavia’90 op 5-3. Twee minuten later was het Quincy die de bal goed voorgaf op de ingevallen Bram van der Wolf hij schoot de eindstand van 6-3 op het scorebord.

We doen mee

Voorafgaand aan de wedstrijd werd gezegd: Als we van Batavia’90 winnen gaan we meedoen. We mogen concluderen dat dat is gelukt. Jodan Boys doet mee op twee punten van de koploper FC Aalsmeer. Wat wil nu het toeval dat juist FC Aalsmeer over twee weken de tegenstander is van Jodan Boys. Dat belooft  een heel mooi potje te worden. Jodan Boys zal zo lang mogelijk in de spannende kopgroep mee willen  rijden meter voor meter, wedstrijd voor wedstrijd. Feit is: Het is weer de moeite waard om op zaterdagmiddag op de sportlaan te zijn.