In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

 

De wedstrijd van zaterdag begon met 1 minuut stilte voor het overlijden van onze 12 man Henny Vermeer. Een clubman pur sang. 

Onze tegenstander zaterdag 3 februari was SSA FC Skillz. Een voor ons onbekende tegenstander.Een klein voordeel was dat het eerste van Jodan Boys een oefenwedstrijd gespeeld heeft tegen hun eerste waarbij een aantal spelers van de O23 meespeelde.We hadden dus een klein beeld van wat we konden verwachten.

Technisch vaardig

De individuele kwaliteiten van SSA FC Skillz was een punt waar we rekening mee moesten houden. Dus alleen als we allemaal onze taken uitvoerde en als 1 team speelde hadden we kans op een overwinning. SSA FC Skillz begon sterk. Met een paar goede aanvallen over rechts.  Joël had het in het begin dan ook best lastig ten hun rechteraanvaller. Maar met vereende krachten hielden we SSA FC Skillz van scoren af.

Misser

Halverwege kwamen wij beter in ons spel en met de ruimte achter de laatste linie van SSA FC Skillz lagen daar voor ons de kansen.Na een paar goede mogelijkheden die nog geen goal opleverde kregen we in minuut 22 een uitgelezen kans op een voorsprong.Na een goede aanval werd Zakaria onbesuisd onderuit gehaald in de 16 meter. De strafschop werd door Zakaria genomen en net zo onbesuisd hoog overgeschoten.  Helaas nog  geen voorsprong.

Nu wel raak

In de rust de tactiek nogmaals doorgesproken. Met Kjell voor Zakaria hadden we ook wat meer diepgang om achter hun laatste linie te komen. De krachten bij SSA FC Skillz werden ook minder en zo werd het een strijd die met name op het middenveld gevoerd werd. Weinig kansen voor SSA FC Skillz en in die fase ook voor ons geen echte kansen.Met het inbrengen van Jeroen en Daniel kregen wij iets meer druk op hun spel en gingen wij wat meer vooruit spelen. We kregen wat meer druk op de laatste linie en creëerde zo wat meer kansen.Na wederom een onbesuisde tackle in de 16 meter nu op Jeroen kregen wij een 2e mogelijkheid om vanaf de penaltystip de score te openen.Nu ging Ronald achter de bal staan en die schoot de bal beheerst in de goal. De voorsprong was daar en niet geheel onterecht.

Over de streep

SSA FC Skillz ging nu wat meer naar voren spelen hierdoor ontstond er voor ons nog meer ruimte waar in we verzuimde de voorsprong uit te breiden. Na 94 minuten vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en stapten wij met een (moeizame) overwinning van het veld.Ik denk dat wij in deze wedstrijd de gelukkigste waren en gewonnen hebben van een sterke tegenstander.