In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Eigenlijk is het moeilijk met een pen te beschrijven hoe het overlijden van Henny de afgelopen week de hele club heeft geraakt. Zaterdag was een hele bijzondere dag. Het overlijden van Henny bracht echte Jodan Boys mensen weer samen. Mensen die elke week op de club rondlopen en mensen die al langere tijd niet meer op het veld gezien waren. Zaterdag was iedereen aanwezig om Henny Vermeer te herdenken. Wat was het mooi en wat was het waardig. Het hart van de club voor Henny stond wagenwijd open. 

De opkomst, de stoel, het shirt, de fakkels en het geklap in de zevenenzeventigste minuut, wat zou Henny het zelf ook mooi hebben gevonden. We zijn de scheidsrechter en Victoria ook dankbaar dat ze op een hele waardige manier meededen met al het herdenken.

Natuurlijk werd er ook nog gevoetbald. Na een extreem lange winterstop mocht Jodan Boys weer beginnen met de competitie. Na een goed trainingskamp wilde van Zoest en zijn mannen vandaag uit de startbokken schieten  en de drie punten in eigen huis houden. Zakaria Musaui mocht na een goede periode in de basis beginnen en hiermee zijn debuut maken.

Geen grip

Ondanks alle goede bedoelingen kreeg Jodan Boys in de eerste helft maar moeilijk grip op de ploeg uit Loosdrecht. De ploeg van Aron van der Weert zette volle bak druk op de opbouw van Jodan Boys. De Gouwenaren speelden erg slordig en wisten de bal niet goed in de ploeg te houden. Het schouwspel oogde heel rommelig en als Jodan Boys de bal een paar keer van voet tot voet hadden gespeeld werd de bal weer ontfutseld. Niet dat Victoria grote kansen had, maar ze waren wel vaak dreigend en het leek dat ze het spel op het middenveld makkelijker wisten te spelen. Na dik een half uur koos Erik van Zoest ervoor om een aanspeelpunt in de ploeg te brengen. Rick Wils kwam de voorhoede versterken, dit ging ten koste van Zakaria Muaui. Eén minuut voor het einde van de eerste helft had Adil de kans om Jodan Boys op voorsprong te schieten. Een mooie steekpass van Ezra zette Adil in kansrijke positie. In plaats van zelf te schieten koos Akanioui ervoor om Wils te zoeken. De keeper kon met zijn been redding brengen.

Betere tweede helft

Jodan Boys kwam goed uit de kleedkamer. Victoria werd nu wel goed vastgezet en Jodan Boys kreeg grip op de wedstrijd. Na zes minuten in het tweede bedrijf had Rick Wils een goed kans om de 1-0 aan te tekenen. Rick kreeg in de zestienmeter de bal voor zijn voeten en stond oog in oog met de keeper. Rick raakte de bal niet goed en zag zijn inzet via de buitenkant van de paal naast hobbelen. Aan de andere kant bleef Victoria dreigend in de omschakeling. Roy Rondeltap was nog een keer alert op een afstandsschot, verder was het Jodan Boys dat aandrong. Twintig minuten voor tijd een goede voorzet van Fahim op het hoofd van Yassire. Helaas ging zijn kopbal via de lat over. Jodan Boys bleef hardwerken op zoek naar een opening.

Op slot

Erik dacht met het inbrengen van Zakaria Kanfaoui de juiste sleutel te hebben gevonden. Met zijn dribbels en snelheid zorgde hij voor gevaar in de laatste tien minuten. Ezra aan de rechterkant en Zakaria aan de linkerkant het leek nog even op zijn plek te vallen. Twee schoten van Zakaria waren behoorlijk kansrijk, maar uiteindelijk wist de doelman van Victoria zijn doel schoon te houden. Echt balen voor Jodan Boys, maar er was geknokt tot het laatste fluitsignaal.

Spannend aan de top

Door al de uitslagen op de andere velden is het spannend in de top van de ranglijst. Jodan Boys staat vijfde met twee verliespunten meer dan nummer één FC Aalsmeer. Volgende week nieuwe kansen als we in eigen huis Batavia’90 ontvangen die evenveel punten hebben als wij.

Meer dan slechts een voetbalclub

Dat Jodan Boys meer is dan slechts een voetbalclub heeft zaterdag wel weer bewezen. Bedankt voor een ieder die gekomen is om tijdens de wedstrijd van Jodan Boys 1 Henny te gedenken.

FORZA Henny en FORZA Jodan Boys