In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Het is al weer even geleden dat we onze laatste serieuze wedstrijd,16 december tegen Nootdorp voor de beker 3-0 winst, gespeeld hebben.Na een korte periode van rust hebben we in de voorbereiding nog 2 oefenwedstrijden gespeeld. De uitwedstrijd tegen HVV Laakkwartier 1 eindigde in een 0-0 gelijkspel, waar wij met name onze kansen niet afmaakte en de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB O23-1 eindigde in een 5-0 overwinning met doelpunten van Jari, Stijn, Kjell, Nadir en Ronald. De voorbereiding was dus goed te noemen.

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Nieuwerkerk werd afgelast vanwege de sneeuwval mochten we zaterdag 27 januari beginnen aan de nieuwe competitie in de 2e divisie.

Een uitwedstijd tegen Quick uit Den Haag stond op het programma. Omdat Quick vorige week wel gespeelde hadden we een spion op pad gestuurd. Deze informatie konden we goed gebruiken in onze voorbereiding op deze wedstrijd. Waar ligt de kracht van Quick en wat zetten we daar tegen over.

Op het veld kwam een en ander goed naar voren. En wij waren er goed op voorbereid. Quick zette vrijwel geen druk en liet de bal vooral aan ons. Zo ontpopte zich een wedstrijd waarin wij met gecombineerd voetbal kansen creëerde en Quick met name de lange bal op hun buitenspelers hanteerde. In de 20ste minuut werd een bal van achteruit door Joël ingespeeld, bedoeld voor Nadir, maar deze kwam bij Bram terecht en die stond  zomaar vrij. Bram omspeelde netjes de keeper en kon de bal in het lege doel schuiven. De 0-1 voorsprong was niet onterecht te noemen.

Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde wij aan de bal zijn in de counter. Uit zo’n counter kregen zij een corner te verwerken. Wij verdedigde deze niet goed  waardoor een speler van Quick, geheel vrijgelaten door ons, de bal vanaf de rand van de 16 meter binnen kon schieten, 1-1. We konden weer opnieuw beginnen.

Na de rust bleef het beeld hetzelfde. Wij aan de bal, Quick loerend op de counter. Wel voerde Quick de druk na de pauze wat op en kwamen ze wat meer op onze helft te spelen. Tot echte kansen kwamen ze niet maar we werden wel wat terug gedrukt. Maar na een goede aanval van onze kant stond zomaar de 1-2 op het scorebord. Stijn stond op de goede plek om de voorzet van Nadir af te ronden. Toen kwam er een periode van onrust in het veld mede door beslissingen van de scheidsrechter die niet iedereen begreep. Bij een onschuldig duel aan de rechterkant kreeg Quick van de scheidsrechter op de punt van de 16 een vrije trap te nemen. De voorzet kon vrij ongehinderd binnen gekopt worden door de aanvaller van Quick en zo was de stand weer gelijk, 2-2.

Quick wilde meer en ging vol op de aanval. Dit leverde Quick in de 70ste minuut een penalty op. Deze werd door de aanvaller van Quick feilloos binnen geschoten. En ook gevierd alsof de overwinning al binnen was. Dit maakte dat wij wat feller gingen jagen op de gelijkmaker. Er werd door ons wat risico genomen om de gelijkmaker te forceren en Quick ging behoudender, aanvaller eraf en verdediger erin, spelen. Dit maakte dat wij weer op de helft van Quick kwamen te spelen en zo zicht op een resultaat hielden. Nadat we eerst nog 2 goede kansen, Nadir en Milan, niet wisten te verzilveren, was het in de 88ste minuut toch raak. Een goede aanval over links werd voorgezet door Zakaria en door Fahim keurig afgerond, 3-3. En de koek was nog niet op want de 3-3 maakte dat we het geloof in een goede afloop aanwakkerde en in de 90ste minuut leverde dit ook nog de 3-4 van Milan op. Een aanval over rechts werd door Bram goed verlengt naar Milan en die rondde deze kans netjes af.

De scheidsrechter vond het na ongeveer 92 minuten welletjes en zo trokken we de overwinning met enig fortuin over de streep. Quick toonde zich een keurig verliezer een gaf ons via de aanvoerder een compliment voor ons spel. De 1ste 3 punter hebben we in de pocket en ons spel geeft een goed gevoel. Verdedigend stonden we sterk, het middenveld stond goed georganiseerd en de aanval was scherp voor de goal. Dus dit was een teamprestatie van formaat.