In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 wint van FC Malaga City Femenino

Jodan Boys VR1 heeft met 0-3 van FC Malaga City Femenino gewonnen. In de tweede helft vielen de goals. Het eerst half uur was volledig voor het Spaanse team. Slechts een paar speldenprikjes kon Jodan Boys VR1 daar tegenover zetten. Daarna kreeg Jodan Boys VR1 steeds meer grip op de wedstrijd en mede door goed keeperswerk van Danielle gingen we rusten met een 0-0  ruststand.

In de tweede helft greep Jodan Boys VR1 steeds meer initiatief en maakte het goed gebruik van de ruimte. Balverovering van Maaike, die tegen haar oude team speelde, leidde de 0-1 in. Via Hannelot kwam de bal bij Renate die Janet alleen voor de keeper zette. Janet faalde niet en de gelegenheidsaanvoerder bracht de stand op 0-1.

Vlak voor tijd werd er in korte tijd nog 2x gescoord. Eerst was het Renate die de keepster omspeelde na een mooie pass van Hannelot. Daarna bediende Renate vanaf links Carolien die er 0-3 van kon maken.

De meiden verdienen een groot compliment. Door de korte nachtrust, de moeizame voorbereiding (materiaal bleef op Schiphol) was dit een knappe prestatie tegen FC Malaga City Femenino die op het derde niveau in Spanje spelen.